Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Στα δικαστήρια σέρνεται ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Στο στόχαστρο ο μεγάλος αγώνας των λιμενεργατών | Συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα από εργατικά σωματεία

Από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι τον Οκτώβρη του 2021
Από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι τον Οκτώβρη του 2021
Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια του Πειραιά (Σκουζέ 3-5) τη Δευτέρα 11 Μάρτη, στις 9 το πρωί, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους το σωματείο των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO (ΕΝΕΔΕΠ), προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ), που εκείνη τη μέρα δικάζεται με κατηγορίες που συνδέονται με την απεργιακή κινητοποίηση που είχε ξεσπάσει τον Οκτώβρη του 2021, μετά τον τραγικό θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή την ώρα της δουλειάς.

Στη συγκέντρωση ήδη ανταποκρίνονται μια σειρά από εργατικά σωματεία, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Με την απαράδεκτη δίωξη, η ΕΝΕΔΕΠ τονίζει τις επιδιώξεις κυβέρνησης και εργοδοσίας:

«-- Στέλνουν στα δικαστήρια τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

-- Στέλνουν στα δικαστήρια τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της COSCO λίγο μετά τον θάνατο του συναδέλφου μας Δημήτρη Δαγκλή.

-- Στέλνουν στα δικαστήρια τον ίδιο τον νεκρό συνάδελφό μας και όσους δώσαμε όρκο ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην κλάψουμε άλλον νεκρό.

-- Στέλνουν στα δικαστήρια τον αγώνα για να έχουμε βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

-- Στέλνουν στα δικαστήρια τον αγώνα για να έχουμε ΣΣΕ και μάλιστα υποχρεωτική».

Η ΕΝΕΔΕΠ καλεί όλους τους συναδέλφους, τον λαό του Πειραιά και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη τους στον Μάρκο Μπεκρή, τονίζοντας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κανένα δικαστήριο, καμιά καταστολή να μην βάλει εμπόδια στους αγώνες ενάντια στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της».

Το ΠΑΜΕ

Αντίστοιχο κάλεσμα έκφρασης αλληλεγγύης απευθύνει το ΠΑΜΕ τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Να γνωρίζουν η εργοδοσία, η κυβέρνηση, που στηρίζουν την COSCO και όλοι οι μηχανισμοί τους, ότι αυτός ο εμβληματικός, σημαντικός αγώνας δεν μπορεί να καταδικαστεί, όσο και αν τον συκοφαντήσουν, τον χτυπήσουν. Αυτός ο αγώνας με τα σημαντικά αποτελέσματά του είναι στις καρδιές της εργατικής τάξης της Ελλάδας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ