Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Σκοτώθηκε εργάτης που δούλευε σε δύο δουλειές

Την Τετάρτη έχασε τη ζωή του 56χρονος εργαζόμενος στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που δούλευε σε επιχείρηση εστίασης. Ο Κ. Β. εργαζόταν για εγκατάσταση φωτισμού σε στέγαστρο επιχείρησης εστίασης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ, ωστόσο ο 56χρονος είχε ήδη καταλήξει.

Να σημειωθεί ότι εργαζόταν στη βιομηχανία φαρμάκου «Pharmaten», ενώ αναγκαζόταν να κάνει και δεύτερη δουλειά ως ηλεκτρολόγος.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», Τουριστικών Επαγγελμάτων ν. Εβρου και η Ενωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και στους συναδέλφους του 56χρονου. Επισημαίνουν ότι ο εργαζόμενος, που έχασε τη ζωή του, παλεύοντας για το μεροκάματο «μέσα στη ζούγκλα της "ανάπτυξής" τους, δούλευε στη "Pharmathen", τη γνωστή βιομηχανία φαρμάκων με τα τεράστια κέρδη. Το μερίδιό του (μισθός) ήταν τόσο μεγάλο από τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες εκεί, που αναγκαζόταν να κάνει δεύτερη δουλειά ως ηλεκτρολόγος».

Αναδεικνύουν ότι πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση όπου «βλέπουμε πώς παίρνει σάρκα και οστά ο νόμος της κυβέρνησης για τις 13 ώρες δουλειάς, που τάχα "απελευθέρωνε" επιτέλους τους εργαζόμενους να δουλεύουν όσο θέλουν, σε δύο και τρεις δουλειές!».

Τα σωματεία τονίζουν πως η «μαύρη λίστα» των νεκρών εργατών μεγαλώνει και στην περιοχή, και απαιτούν να διευκρινιστούν άμεσα και πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος.

Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία και να διεκδικήσουν σύγχρονα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. «Δεν είμαστε στατιστική, οι ζωές μας δεν χωράνε στους ισολογισμούς τους και στην ανάγκη τους για μειωμένο μισθολογικό κόστος, όπως μας αναφέρουν. Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε με χαμηλά μεροκάματα, εξαντλητικά ωράρια και ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας. Εδώ και τώρα να δυναμώσουμε την ενότητά μας, κανένας να μην είναι μόνος του», τονίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ