Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Με την αποφασιστική τους παρέμβαση βάζουν εμπόδια στην παράδοση υπηρεσιών σε εργολάβους

Από τη μαζική αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων που «πάγωσε» τις απολύσεις
Από τη μαζική αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων που «πάγωσε» τις απολύσεις
Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας αποτράπηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου για την έγκριση της προκήρυξης διαγωνισμού και την παράδοση των υπηρεσιών σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης σε εργολάβο.

Η κινητοποίηση και η στάση εργασίας έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, ενώ η διοίκηση έσπευσε να ειδοποιήσει τις αστυνομικές δυνάμεις που κατέφτασαν στον χώρο, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στάθηκαν ανυποχώρητοι, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιο σύστημα Υγείας, με αποτέλεσμα να μη συμπληρωθεί απαρτία στο ΔΣ και να ακυρωθεί η συνεδρίαση.

Στο νοσοκομείο Πρέβεζας, 15 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στη σίτιση και τη φύλαξη, απειλούνται με απόλυση τη στιγμή που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καταγγέλλοντας συγχρόνως ότι η πρόταση των εργολαβικών υπηρεσιών «εκτός από την ανήθικη διάσταση που έχει για αυτούς τους εργαζόμενους είναι και πιο κοστοβόρα. Είναι ξεκάθαρα μία πολιτική επιλογή ολομέτωπης σύγκρουσης με κάθε εργασιακό δικαίωμα και με κάθε έννοια δημόσιου συστήματος Υγείας».

«Ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου ξέρουμε πολύ καλά πως μετά τους 15 εργαζόμενους με ΣΟΧ ακολουθούν και οι 60 ελαστικά εργαζόμενοι που απασχολούνται ως επικουρικό προσωπικό. Μια εξέλιξη που δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί», σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων, παραμένοντας σε αγωνιστική εγρήγορση και αποφασισμένοι να κάνουν νέα κινητοποίηση όταν οριστεί το επόμενο ΔΣ.

Και το Σωματείο δεσμεύεται ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, προκειμένου να γίνει πράξη η παραμονή στη δουλειά των εργαζομένων, να μην απολυθούν, να μην προχωρήσει η εργολαβοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανυγειονομική στάση εργασίας και πορεία αύριο στο υπουργείο Υγείας(2024-05-15 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα(2021-07-13 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα από την αντιλαϊκή πολιτική(2017-11-25 00:00:00.0)
Αγωνιστική παρέμβαση για τις εργολαβικές καθαρίστριες(2017-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ