Πέμπτη 7 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η νεολαία να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ!

RIZOSPASTIS

Χαιρετίζω κι εγώ με τη σειρά μου τη σημερινή εκδήλωση εδώ στην Καλαμάτα και καλωσορίζω τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ.

Από αυτό το βήμα καλώ όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ, όλους τους νέους και τις νέες, μικρούς και μεγάλους, χιλιάδες κόσμου, να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Σε συνθήκες που ολοένα και δυσκολεύουν, με τις οικογένειές μας να τα βγάζουν δύσκολα πέρα, που καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το σύστημα που διαρκώς σαπίζει, αντιπολίτευση υπάρχει και είναι μόνο το ΚΚΕ.

Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, αφού το ΚΚΕ ηγείται των κινητοποιήσεων και των αγώνων. Είναι το κόμμα που στηρίζει την εργατική τάξη και το συμφέρον του λαού, που δεν σκύβει το κεφάλι. Οι θέσεις του είναι κρυστάλλινες, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα και τη φρίκη της ιδιωτικοποίησης που έχουν φτιάξει με τους νόμους τους η ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, καλύτερους όρους διαβίωσης, πτυχία με αξία, σύγχρονα δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, σε μια σειρά χώρους τα μέλη της ΚΝΕ παλεύουν για τα αυτονόητα, λιώνουν τα παπούτσια τους. Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν ο μισθός των γονιών μας τελειώνει από τις 15 του μήνα. Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν εμείς οι φοιτητές αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε για να ζούμε. Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν πεθαίνουν 57 ψυχές στα Τέμπη.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση της ΝΔ. Βγαίνουν μπροστά και υπερασπίζονται τους φοιτητές ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που υποβαθμίζουν τις σπουδές και τα πτυχία μας, άρα και το μέλλον μας.

Συγκεκριμένα, εδώ στη φοιτητική εστία της Καλαμάτας υπερασπίστηκε το σπίτι μας, στηρίζει για ακόμα μια φορά τον αγώνα μας. Εκανε Ερώτηση στη Βουλή για τον εσωτερικό κανονισμό που μας αναγκάζει να πληρώνουμε ενοίκιο, να δώσουμε από τα λεφτά που δεν έχουμε, που μας απειλεί πως θα μας διώξει από το σπίτι μας. Την ίδια στιγμή που τρομάζουμε να πάρουμε δωμάτιο, η θέρμανση είναι ανύπαρκτη, το ζεστό νερό εξίσου. Την ίδια στιγμή το καλοκαίρι μάς πετάνε έξω για να την αξιοποιήσουν για διάφορα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, τάχα για λόγους συντήρησης. Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί!

Γι' αυτό καλώ τους φοιτητές και όλους εσάς να στηρίξετε την δράση της Πανσπουδαστικής στα Πανεπιστήμια. Να βγει πρώτη δύναμη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενόψει φοιτητικών εκλογών. Ειδικά εδώ στην Καλαμάτα, να γίνει το βήμα για την αλλαγή των συσχετισμών. Γιατί το μοναδικό αντίπαλο δέος μέσα στα πανεπιστήμια είναι η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας».

Μπροστά μας όμως έχουμε ένα σωρό αγώνες. Μην ξεχνάμε τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο. Η νεολαία να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ. Να σταλεί το μήνυμα που θα ταράξει τις Βρυξέλλες. (...)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ