Σάββατο 2 Μάρτη 2024 - Κυριακή 3 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τον Γιάννη Κεφαλληνό

«Ελιά», υδατογραφία, Εθνική Πινακοθήκη
«Ελιά», υδατογραφία, Εθνική Πινακοθήκη
Τον πρωτοπόρο θεμελιωτή της ελληνικής χαρακτικής Γιάννη Κεφαλληνό τιμά με εκδήλωσή της την Κυριακή 10 Μάρτη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Palatino», η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Θα μιλήσει η Εύα Μελά, ζωγράφος - χαράκτρια, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του Κόμματος και υπεύθυνη του χώρου πολιτισμού «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου», με θέμα «Ο χαράκτης Γιάννης Κεφαλληνός: Ο δημιουργός, ο τεχνίτης, ο δάσκαλος, ο άνθρωπος».

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τον Τάκη Κεφαλληνό, μαθηματικό, με θέμα «Ο χαράκτης, μια προσέγγιση στη ζακυνθινή καταγωγή του», και την Κατερίνα Δεμέτη, αρχαιολόγο, διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, με θέμα «Το εργαστήριο του Γιάννη Κεφαλληνού: Σηματωρός για το χθες και το σήμερα».

Στην εκδήλωση θα εκτεθούν τα λευκώματα «Δέκα λευκές λήκυθοι» και «Το παγώνι», σειρές γραμματοσήμων του Γ. Κεφαλληνού, βιβλία που επιμελήθηκε, χαρακτικά του έργα από τη συλλογή του Τ. Κεφαλληνού και τρία χαρακτικά από το αρχείο του συγγραφέα Νικία Λούντζη.


«Το παγώνι και το αηδόνι»
«Το παγώνι και το αηδόνι»

«Αποικιοκρατία», χαρακτικό, 1924
«Αποικιοκρατία», χαρακτικό, 1924


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ