Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Βάφτισε το Ονειρο Ζωή»

Ο τραγουδοποιός Μιλτιάδης Κολιαδήμας μιλά στον «Ριζοσπάστη» για την παρουσίαση του νέου του δίσκου

Ο Μιλτιάδης Κολιαδήμας παρουσιάζει αύριο, Παρασκευή 1 Μάρτη, στις 10 το βράδυ, στη «Σφίγγα» (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής - είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), τον νέο του δίσκο, με τίτλο «Βάφτισε το Ονειρο Ζωή» που κυκλοφορεί από το «Ogdoo Music Group».

Ο ιδιαίτερος τραγουδοποιός θα ερμηνεύσει τα νέα του τραγούδια, ενώ ήδη το πρώτο single του, «Σύννεφα Δαντελωτά», έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου του δίσκου ο Μ. Κολιαδήμας μιλά στον «Ριζοσπάστη».

-- Τι θα παρουσιάσετε στο κοινό που θα παρευρεθεί στη «Σφίγγα»;

-- Πρόκειται για την παρουσίαση του νέου μου δίσκου. Ωστόσο θα είναι μια μουσική παράσταση με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια των μεγάλων μας δημιουργών και όχι μόνο. Πρόκειται για μια πολύ δυναμική μουσική παράσταση, γεμάτη εκπλήξεις. Τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο μέντοράς μου και συνεργάτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Η ορχήστρα απαρτίζεται από 7 μουσικά όργανα. Επίσης, έχω τη χαρά να κάνει φιλική συμμετοχή η καταξιωμένη Φρόσω Στυλιανού.

-- «Βάφτισε το Ονειρο Ζωή» είναι ο τίτλος του νέου σας δίσκου...

-- Τα τραγούδια του νέου δίσκου στιχουργικά βασίζονται σε κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν όλους μας πιστεύω. Το ερωτικό στοιχείο έχει επηρεάσει κάποια τραγούδια ενώ σε άλλα αναφέρομαι με τον προσωπικό μου τρόπο έκφρασης στις ταξικές ανισότητες, στους πολέμους και τη φτώχεια που ταλαιπωρούν όλο τον κόσμο. Δηλώνουμε την παρουσία μας με όπλα την ελπίδα και τη δύναμη για νέες μέρες.

-- Τι σημαίνει για εσάς η μουσική;

-- Σε προσωπικό επίπεδο, η μουσική για μένα είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να κοινοποιήσω τις απόψεις μου για θέματα που πιστεύω πως απασχολούν την κοινωνία. Επίσης, μέσα από τα τραγούδια μου μπορώ να μεταφέρω εικόνες που έχω αποκομίσει από την εμπειρία μου από εργασία, ταξίδια και διαφορετικές κουλτούρες που συνάντησα έως τώρα. Πιστεύω πως η μουσική είναι ίσως ο πιο βασικός τρόπος έκφρασης πολιτισμού και συναισθημάτων.

Σε μια ζωντανή παράσταση υπάρχει μια ακατάπαυστη ροή ανταλλαγής συναισθημάτων από την ορχήστρα και το κοινό, όπου δημιουργεί έναν φανταστικό χορό (είτε πνευματικό, είτε ρεαλιστικό) και από τις δύο πλευρές, που το ονομάζουμε εμπειρία. Μέσα από αυτή δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις ή γεννιούνται συζητήσεις για να βρούμε λύσεις για θέματα που μας απασχολούν.

-- Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

-- Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης του δίσκου νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω με τον κόσμο. Θέλω να αφιερωθώ το επόμενο διάστημα σε ζωντανές εμφανίσεις ώστε να ακούσουν οι ακροατές τη δουλειά μας και να λάβω και εγώ την άποψη του κοινού γι' αυτήν. Βρίσκομαι στην Αθήνα και κάνουμε συζητήσεις όσον αφορά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Για νεότερα όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να με ακολουθήσει στα social media, όπου θα ενημερώνεται για όλα τα νέα. Θα είναι μεγάλη χαρά να σας δω στην παρουσίαση και μέσα από τον ρυθμό να «πετάξουμε μακριά»...

Προπώληση εισιτηρίων: more.com - sfiga.gr.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 211.4096.149, 6987.844.845.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ