Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Παράθυρο στο άπειρο»

Ο νέος δίσκος του Γιάννη Κότσιρα σε στίχους Αλκη Αλκαίου και μουσική Μανόλη Ανδρουλιδάκη

Στο Ιδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο Παγκράτι, έγινε η παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Γιάννη Κότσιρα με τίτλο «Παράθυρο στο άπειρο», σε στίχους Αλκη Αλκαίου και μελοποίηση Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Πάει καιρός που η κυκλοφορία ενός δίσκου αποτελεί είδηση. Οταν όμως ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές στο ελληνικό τραγούδι τα τελευταία 30 χρόνια, ο Γιάννης Κότσιρας, τραγουδάει ανέκδοτους στίχους και ποίηση του Αλκη Αλκαίου σε μελοποίηση ενός από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες της γενιάς του, του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, τότε, ναι, η κυκλοφορία ενός δίσκου είναι είδηση.

Το «Παράθυρο στο άπειρο» είναι η επιλογή του Γιάννη Κότσιρα να καταθέσει έναν κύκλο τραγουδιών συνθέτη - στιχουργού, από αυτούς που σπάνια πια ηχογραφούνται και κυκλοφορούν ως μια ενιαία αισθητική και καλλιτεχνική πρόταση.

Ενας ερμηνευτής με την ευαισθησία και τη στιβαρότητα της φωνής του, σε δέκα υπέροχα τραγούδια, βασισμένα σε στίχους και ποιήματα του Αλκη Αλκαίου, γραμμένα για την αγάπη και τον έρωτα, ξεχασμένα και αφημένα σε ένα συρτάρι, που ήρθε η ώρα τους να βγουν στο φως και να ακουστούν όπως τους αξίζει.

Τους στίχους μελοποίησε με μεγάλη ευαισθησία ο εξαιρετικός μουσικός και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης, συμπληρώνοντας με τον δικό του τρόπο το υπέροχο σύνολο αυτού του έργου. Ενα έργο με δέκα τραγούδια, διαφορετικά αλλά και τόσο παρόμοια το ένα με το άλλο, που σίγουρα θα μας αγγίξουν και θα γίνουν δικά μας πολύ γρήγορα.

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών ανήκει στον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο, ενώ το άλμπουμ έχει ως εξώφυλλο τον πίνακα «Παράθυρο στο άπειρο» της ζωγράφου Εμμανουέλας Δασκαλάκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα»(14/12/2022)
«Δεν βγαίνουν τα όνειρα σε πλειστηριασμό, δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα...»(25/9/2021)
Με τραγούδια του Θάνου(16/7/2021)
«Chitarra mia!» από τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη(30/1/2016)
«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι»(18/6/2013)
Στο Λονδίνο ο Θάνος Μικρούτσικος(4/5/2000)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ