Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η απεργία στις 28 Φλεβάρη να αποτελέσει απάντηση και στην εμπορευματοποίηση της Υγείας

Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και το ΚΥ περιόδευσε ο βουλευτής του Κόμματος

Στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας και του Κέντρου Υγείας Ψαχνών βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος στις δίκαιες διεκδικήσεις τους και τονίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχε επίσης ο Στέφανος Μουτουσίδης, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πραγματοποίησε αρχικά περιοδεία στο ΚΥ Ψαχνών.

Το κλιμάκιο συζήτησε με νοσηλευτές, γιατρούς και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν ως κόστος την Υγεία του λαού. Αποκορύφωμα αποτελεί η τελευταία εξέλιξη με την απόφαση μεταφοράς κάθε μήνα ενός γενικού γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου, επ' αόριστον.

Ο Γ. Μαρίνος κατά τη συζήτηση με τους υγειονομικούς τόνισε πως «η απόφαση αυτή υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το Κέντρο Υγείας Ψαχνών, ενώ ταυτόχρονα δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των ελλείψεων στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου».

Παράλληλα χαιρέτισε την απόφαση των εργαζομένων για διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Κυριακή 3 Μάρτη στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας. «Το ΚΚΕ είναι σταθερά στο πλευρό των υγειονομικών, καθώς τα προβλήματα στην Υγεία αφορούν όλο τον λαό, είναι ζητήματα ζωής και θανάτου», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Μαρίνος, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από την Γρανέτα Τσιβίκα, δημοτική σύμβουλο Χαλκίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πραγματοποίησε περιοδεία στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Στη συνάντηση με εργαζόμενους και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, έγινε συζήτηση για την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, με τους υγειονομικούς να τονίζουν ότι «η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη».

Ο Γ. Μαρίνος τόνισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει μια τεράστια επίθεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με σκοπό την παραπέρα εμπορευματοποίησή του. Είναι προκλητικές οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη για τιμοκατάλογο χειρουργείων. Στους αγώνες, στην απεργιακή μάχη στις 28 Φλεβάρη μπορεί να δοθεί αποφασιστική απάντηση απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή - ανθυγιεινή πολιτική.

Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε βήμα βήμα, καθώς η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις χτίζανε την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Πιστά και σταθερά υλοποίησαν την πολιτική της ΕΕ, που βάζει στο ζύγι κόστους - οφέλους τα νοσοκομεία και τα λειτουργεί ως ιδιωτικοοικονομικές μονάδες.

Το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα βρίσκεται στο πλάι των αγώνων των υγειονομικών, δίνει τη μάχη σε όλους τους χώρους για τη βελτίωση των όρων δουλειάς και καλύτερη παροχή υπηρεσιών Υγείας που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, και αυτό θα συνεχίσει να κάνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ