Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΕΔΕΠ
«Κάβος δεν θα δεθεί, "κουτιά" δεν θα κουνηθούν μέσα στο λιμάνι»

Στα δικαστήρια σέρνεται ο πρόεδρος του Σωματείου για την 7ήμερη απεργία του 2021, με νέα απεργία προειδοποιεί η ΕΝΕΔΕΠ

Στην απεργία στις 28 Φλεβάρη καλεί η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), προβάλλοντας τα αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ και να σταματήσει κάθε δικαστική δίωξη στα μέλη του ΔΣ του σωματείου.

Τα χρονικά περιθώρια πλέον έχουν τελειώσει, τονίζει η ΕΝΕΔΕΠ και προσθέτει ότι «την ευθύνη φέρουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που ανέχονται και κάνουν πλάτες στο γεγονός ότι η COSCO και η D-Port κλέβουν τα ΒΑΕ ένσημά μας και όσα δικαιώματα απορρέουν από τα ΒΑΕ (χρόνια συνταξιοδότησης, επιδόματα κ.λπ.)». Ακόμα είναι προκλητικό, 2,5 χρόνια από εργοδοτικό έγκλημα που στέρησε τη ζωή στον Δημήτρη Δαγκλή, να μην έχουν ακόμη τιμωρηθεί και λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Είναι προκλητικό, έξι χρόνια μετά από την κατάκτηση μέσα από απεργιακούς αγώνες «της ένταξής μας στα ΒΑΕ, να στερούμαστε ακόμη τα ένσημά μας».

Σαν να μη φτάνουν τα παραπάνω, ήρθε και η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, καθώς στα δικαστήρια σέρνεται ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, για τη μεγάλη απεργία 7 ημερών, το 2021, μετά το εργοδοτικό έγκλημα στη γερανογέφυρα και τον θάνατο του Δ. Δαγκλή.

Ετσι, η ΕΝΕΔΕΠ τονίζει ότι θα κλιμακώσει με νέα απεργία στις 11 Μάρτη, αν δεν αποσυρθούν οι ψεύτικες κατηγορίες, αφού στο πρόσωπο του προέδρου θέλουν να χτυπήσουν το ίδιο το Σωματείο και το δικαίωμα στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ