Τρίτη 20 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Σε δίκη σέρνεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ

Οκτώβρης 2021: Από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις οποίες δικάζεται ο Μάρκος Μπεκρής
Οκτώβρης 2021: Από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις οποίες δικάζεται ο Μάρκος Μπεκρής
Σε δίκη, με κατηγορίες που συνδέονται με τη μεγάλη απεργία των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά (COSCO), σέρνεται στις 11 Μάρτη ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την απεργιακή κινητοποίηση που είχε ξεσπάσει τον Οκτώβρη του 2021, μετά τον τραγικό θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή την ώρα της δουλειάς. Το εργοδοτικό έγκλημα είχε προκαλέσει την οργή των συναδέλφων του, που είχαν απαντήσει μαζί με το σωματείο τους με απεργία στην έλλειψη μέτρων για την προστασία τους, στη μεγάλη εντατικοποίηση, στην πρακτική της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων να τους στερούν ακόμα και την υπαγωγή στο καθεστώς των ΒΑΕ, ενώ είχε προκαλέσει κύμα συμπαράστασης από εκατοντάδες σωματεία τόσο στη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό.

«Είναι ντροπή και πρόκληση ότι η Δικαιοσύνη βρίσκει τον χρόνο να μας καθίσει στο σκαμνί για τον αγώνα μας για τα αυτονόητα», καταγγέλλει η ΕΝΕΔΕΠ. Μάλιστα, σχολιάζει το γεγονός ότι η κλήση του προέδρου της σε μια ακόμα δίκη έρχεται λίγες μέρες πριν από την επερχόμενη πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη. Η ίδια Δικαιοσύνη, όπως προσθέτει, «δεν έχει βγάλει ακόμα την απόφαση για την οριστική εφαρμογή του νόμου για να πάρουμε τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και δεν έχει κάνει υποχρεωτική την εφαρμογή ενιαίας ΣΣΕ στο λιμάνι του Πειραιά, λες κι οι λιμενεργάτες στις προβλήτες 2 και 3 δουλεύουν σε άλλον πλανήτη».

«Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι το επιτελικό κράτος και τα όργανά του είναι πολύ ικανά και γρήγορα στις αποφάσεις για να δικάζει αγωνιστές εργάτες, όταν πάνε κόντρα στα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών όπως της COSCO και της Dport, αλλά είναι απόλυτα ανίκανο για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων και του λαού», σχολιάζει το σωματείο. «Ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι, ξέρουμε ότι έχουμε μαζί μας την εργατική τάξη και τον λαό του Πειραιά και συνολικά της χώρας μας, και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει. Οποιος νομίζει ότι θα φοβηθούν οι εργαζόμενοι ή ότι θα κάνουν βήμα πίσω, είναι βαθιά γελασμένος. Κάτω τα χέρια από τους δίκαιους αγώνες μας», καταλήγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα σέρνεται σε δίκη ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά(2024-03-09 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω από την ένταξη όλων στα ΒΑΕ(2024-01-16 00:00:00.0)
«Μύρισε» θάνατος ξανά στο λιμάνι... «Ως εδώ!» η απάντηση των εργαζομένων(2022-04-29 00:00:00.0)
«Επαγρύπνηση! Δεν ξεφορτώνουμε ΝΑΤΟικό υλικό για να μακελεύονται οι λαοί»(2022-04-20 00:00:00.0)
Επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων(2019-07-20 00:00:00.0)
Να γίνει η απεργία στο λιμάνι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης(2018-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ