Τρίτη 30 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέες κινητοποιήσεις για τα Ειδικά Σχολεία

Με συγκέντρωση σήμερα Τρίτη στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ), εκπαιδευτικοί και γονείς συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο κλείσιμο των τριών Ειδικών Σχολείων (2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού) που λειτουργούν στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί επίσης αύριο Τετάρτη στις 11 π.μ. στο ΥΜΑΘ, μετά από απόφαση του Συντονιστικού των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ Θεσσαλονίκης.

Εδώ και τρεις βδομάδες ο κλάδος της Ειδικής Αγωγής, οι γονείς και η τοπική κοινωνία είναι σε αναβρασμό, μπροστά στην αδιανόητη απόφαση να κλείσουν τρία σχολεία Ειδικής Αγωγής στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, με την αιτιολογία της ακαταλληλότητας του κτιρίου, και να διαμοιραστούν οι μαθητές σε άλλα σχολεία, εξίσου - αν όχι περισσότερο - ακατάλληλα να δεχτούν μαθητές με σοβαρές αναπηρίες.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχοι, ΓΓ του υπουργείου Παιδείας και υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης πετάνε ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών, δηλώνουν αναρμόδιοι, λες και το σχολείο ξεφύτρωσε μια ωραία μέρα και σαν να μην είναι γνωστά τα κτιριακά προβλήματα εδώ και μια δεκαετία.

Γονείς και εκπαιδευτικοί απαιτούν να βρεθεί προσωρινή λύση για τη στέγαση του σχολείου και στο μεταξύ να δρομολογηθεί το χτίσιμο νέου κτιρίου, με ευθύνη των αντίστοιχων φορέων.

Στο μεταξύ, το Συντονιστικό των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη συνολικότερη εγκατάλειψη της Ειδικής Αγωγής διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, εκφράζει την αγωνία του για την ασφάλεια των παιδιών τους, της Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισής τους, και αναδεικνύει την ανάγκη ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων με τις κατάλληλες προδιαγραφές που προβλέπονται για τα ΑμεΑ. Σε ανακοίνωσή του περιγράφει τα ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια στα οποία στεγάζονται στην πλειοψηφία τους τα ΕΕΕΕΚ Θεσσαλονίκης, τις ελλείψεις σε προσωπικό, και διεκδικεί: Αμεση μεταφορά των Ειδικών Σχολείων σε κατάλληλα και ασφαλή κτίρια, ανέγερση σχολείων με προδιαγραφές κατάλληλες για ΑμεΑ, μαζικές προσλήψεις και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών, άμεση αντιμετώπιση - με ευθύνη της κυβέρνησης - της μεταφοράς όλων των παιδιών προς και από τα σχολεία κ.ά.

Στο Συντονιστικό συμμετέχουν οι Σύλλογοι Γονέων από 6 ΕΕΕΕΚ (1ο Θεσσαλονίκης, 1ο Θέρμης, Αγίου Αθανασίου, 1ο Πυλαίας - Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Ελευθέριου - Κορδελιού).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ