Σάββατο 20 Γενάρη 2024 - Κυριακή 21 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Διεκδικούμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας, κόντρα στις δυνάμεις της συναίνεσης και της συνδιαλλαγής

Στις 6, 7, 8 και 9 Φλεβάρη οι αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ | Κάλεσμα ενίσχυσης από τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μάχη για τις αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ, που φέτος πραγματοποιούνται στις 6, 7, 8 και 9 Φλεβάρη, και η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» καλεί τους δημοσιογράφους μαζικά να στηρίξουν το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο, που συγκροτείται από τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Να ενισχύσουν το μοναδικό «αντίπαλο δέος» στην προκλητική ομοφωνία των άλλων παρατάξεων, που εκφράζεται τόσο με το «κοινό προεδρείο» από τους συνδικαλιστές των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την ουσιαστική συναίνεση των υπόλοιπων δυνάμεων στην εξυπηρέτηση των «θέλω» της εργοδοσίας.

Αυτό το κάλεσμα μάχης παρουσιάστηκε σε μαζική σύσκεψη δημοσιογράφων το περασμένο Σάββατο στην ΕΣΗΕΑ, με τους συγκεντρωμένους να μεταφέρουν την πείρα τους από τους χώρους δουλειάς, από τις συνέπειες της επίθεσης κυβέρνησης - εργοδοσίας σε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, κ.ο.κ.

Με κοινή την πεποίθηση για τις δυνατότητες που υπάρχουν να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», κάτι που αποτυπώνεται και στη σύνθεση του ψηφοδελτίου, τις μέρες που απομένουν το κάλεσμα φτάνει με πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς. Για να είναι ακόμα περισσότεροι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι που δυναμώνουν τη φωνή της διεκδίκησης σε κάθε μέσο.

Να σταλεί ηχηρό μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης


Από τη συζήτηση στη σύσκεψη ξεχώρισαν τα βασικά διλήμματα μπροστά στις κάλπες, που αφορούν την πάλη για Συλλογική Σύμβαση, για το περιεχόμενο της ενημέρωσης, αλλά και για την ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε βάρος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονομεύει κάθε ζωντανή συλλογική διαδικασία.

«Διεκδικούμε αγωνιστικά τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, κόντρα στις δυνάμεις της συναίνεσης και της συνδιαλλαγής με εργοδοσία - κυβερνήσεις», σημειώνει στη διακήρυξή της η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», καλώντας τους εργαζόμενους μέσα από τις κάλπες να στείλουν «ηχηρό μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης:

Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα

Για ενημέρωση στην υπηρεσία του λαού και όχι της πολιτικής που τον εξοντώνει!».

Εδώ και τώρα οργάνωση του αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις

Ειδικά σε σχέση με τις ΣΣΕ, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» διεκδικεί υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ «με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, αναπλήρωση απωλειών, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας. Συντονίζουμε τη δράση με τους άλλους συναδέλφους μας στα ΜΜΕ, που διεκδικούν επίσης την υπογραφή Συμβάσεων».

Σημειώνει μάλιστα ότι η πλειοψηφία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ «δεν πήρε καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την αγωνιστική διεκδίκηση νέας ΣΣΕ», ενώ βαφτίζει ΣΣΕ κάτι «κλιμακωτές αυξήσεις στους μισθούς», διαιωνίζοντας τους μισθούς πείνας.

Ενώ, σε σχέση με την πάλη ενάντια στις κατασκευασμένες ειδήσεις, στα fake news και την προπαγάνδα του πολέμου, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» απαιτεί «ενημέρωση για τα συμφέροντα του λαού!».

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» καλεί τα μέλη της ΕΣΗΕΑ «να πάρουμε μαζί την κατάσταση στα δικά μας χέρια! Με ζωντανές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς, να οργανώσουμε τον αγώνα μας, παραμερίζοντας τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού!».

«Αυτό το κίνημα χρειάζεται άλλο συσχετισμό στην ΕΣΗΕΑ, συνολικά στις Ενώσεις και στα Σωματεία του κλάδου.

Στο χέρι μας και στην ψήφο μας είναι να ανοίξουμε τον δρόμο, με ακόμα πιο δυνατή "Δημοσιογραφική Συνεργασία" στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ!», καταλήγει η Διακήρυξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατάπτυστη απόφαση άρνησης για απεργία από την ΕΣΗΕΑ(2023-03-09 00:00:00.0)
Το ψηφοδέλτιο και την εκλογική διακήρυξη παρουσίασε η «Δημοσιογραφική Συνεργασία»(2022-01-18 00:00:00.0)
Ψηφίζουμε για αγώνες με περιεχόμενο και προοπτική(2012-01-31 00:00:00.0)
Καταγγελία για «Αυριανή» και «Φίλαθλο»(2010-12-30 00:00:00.0)
Πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ προωθούν οι μεγαλοεκδότες(2010-10-21 00:00:00.0)
«Ουρά» την πρώτη μέρα(2001-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ