Σάββατο 20 Γενάρη 2024 - Κυριακή 21 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαχητική αλληλεγγύη σε ένα ακόμα θύμα έξωσης

Από την αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στην έξωση
Από την αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στην έξωση
Μήνυμα αποφασιστικότητας και έμπρακτης αλληλεγγύης σε 73χρονο χαμηλοσυνταξιούχο δάσκαλο, με προβλήματα υγείας, που αξημέρωτα την Παρασκευή, τον πέταξαν έξω από το σπίτι του, έστειλαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, με μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Με τη δυναμική τους παρέμβαση απέσπασαν δέσμευση από τον δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης ότι άμεσα θα βρεθεί χώρος για να στεγαστεί ο ίδιος και να προστατευθεί η τεράστια βιβλιοθήκη που διαθέτει με περίπου 15.000 τίτλους.

Στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής, με τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας (πάνω από 70 άνδρες) και με συνδρομή κλειδαρά, πραγματοποιήθηκε η έξωση του Αβραάμ Αβραμίδη από το σπίτι του. Αρον άρον η αστυνομία πέταξε έξω τον συνταξιούχο και τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα. Σημειώνεται ότι σωματεία και φορείς είχαν εμποδίσει πριν από λίγες μέρες την πρώτη απόπειρα έξωσης.

Η αποτρόπαιη αυτή πράξη δεν έμεινε αναπάντητη, καθώς εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Γιάννης Θεοδωρίδης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Ο Αβραάμ Αβραμίδης ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση. Περιέγραψε τη βίαιη επιχείρηση εισβολής και έξωσης και, παράλληλα, παρά τη δεινή θέση που βρίσκεται να χάνει τους κόπους μιας ζωής, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας. «Αυτοί είναι οι ηττημένοι και όχι εμείς. Η δύναμή μας είναι ακατάβλητη. Ο συσχετισμός δυνάμεων καθορίζει τα πράγματα και η δική μας δύναμη έχει και την αλήθεια με το μέρος της», είπε.

Μετά τη συγκέντρωση έγινε μαχητική πορεία προς το δημαρχείο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Η ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τον λαό με οργανωμένη μαζική απάντηση να βάλει φραγμό στις εξώσεις σε λαϊκές - εργατικές οικογένειες. «Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπες με μια πολιτική και ένα κράτος πλήρως εχθρικό με τις ανάγκες τους (...) Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, ως συνέχεια των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ, να πετά έξω από τα σπίτια τους με απάνθρωπο τρόπο φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους πρέπει να πάρει μαζική, λαϊκή - εργατική απάντηση. Δεν θα τους περάσει! Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις ώστε να μη χαθεί κανένα λαϊκό σπίτι», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ