Παρασκευή 5 Γενάρη 2024 - Κυριακή 7 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, δυναμώνουμε τη φλόγα που θα κάνει «τα σκοτάδια φως»

Οπως μας πληροφόρησε ο υπουργός Αμυνας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα για τη συγκρότηση νέας πολυεθνικής ναυτικής δύναμης. Παρά τα προσχήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, σκοπός της δεν είναι άλλος από την προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών και των κερδών τους. Εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς, στηρίζοντας την εγκληματική πολιτική του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ.

Εξάλλου, και το νέο έτος θα βρει τη χώρα μας να εμπλέκεται σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να αποτελεί κόμβο μεταφοράς στρατευμάτων και πολεμικού εξοπλισμού τόσο στην Ουκρανία όσο και στο Ισραήλ.

Η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων έξω από τα σύνορά μας δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της και των συμφερόντων του λαού μας. Οι ανταγωνισμοί, οι οποίοι λαμβάνουν όλο και πιο οξεία μορφή, έχουν να κάνουν με την προάσπιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης, η οποία δεν διστάζει να κάνει τη χώρα μας στόχο αντιποίνων, αφού έχει γεμίσει τη χώρα μας με αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, από τα Χανιά μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Το πολύπειρο ανθρώπινο δυναμικό και το πανάκριβο στρατιωτικό υλικό πρέπει να είναι προσανατολισμένα στην άμυνα της χώρας. Το αφήγημα ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια αποτελεί εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας καταρρίπτεται από τις ίδιες τις εξελίξεις. Για παράδειγμα στα Ελληνοτουρκικά, όπου το παζάρι γίνεται εφ' όλης της ύλης, και την κοινή αντίληψη των αστικών κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας για διευθετήσεις και συνδιαχείριση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος του ΝΑΤΟ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι φαντάροι, όπως και ο ελληνικός λαός, απαιτούμε να ακυρωθεί η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως επίσης παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματα της μη συμμετοχής και εμπλοκής της χώρας μας σε συγκρούσεις και ανταγωνισμούς, σε βάρος του λαού μας αλλά και γειτονικών λαών, και να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.

Μέσω της φιλίας των λαών και παλεύοντας για τη ζωή που μας αξίζει, δυναμώνουμε τη φλόγα που θα κάνει «τα σκοτάδια φως»! Καλή χρονιά και καλή δύναμη στους αγώνες του νέου έτους!

Στρατιώτης (ΠΖ)

Μελισσάκης Στυλιανός

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων καλούν σε στήριξη του ΚΚΕ(2024-06-01 00:00:00.0)
Καλούν σε ετοιμότητα τους εργαζόμενους(2024-02-15 00:00:00.0)
Λαϊκό αίτημα να μην αποσταλεί ελληνική φρεγάτα στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα(2024-02-15 00:00:00.0)
Είναι ώρα αποφασιστικής αναμέτρησης με την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο(2024-01-17 00:00:00.0)
Οχι στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού! Ολοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 27 Γενάρη!(2024-01-16 00:00:00.0)
Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή!(2023-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ