Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ την περασμένη Κυριακή στο κολυμβητήριο του Αιγάλεω, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος, κάθε ηλικίας, με την παρουσία των νέων της ΚΝΕ να κυριαρχεί στο χώρο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν στη συγκέντρωση για να ακούσουν την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της επικαιρότητας και όχι μόνο. Η μέρα της συγκέντρωσης συνέπεσε με τη μαύρη επέτειο του Απριλιανού πραξικοπήματος και η ομιλήτρια αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας της στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τότε, τονίζοντας πως αποτελεί πηγή άντλησης πολύτιμων διδαγμάτων, πρωτίστως για τη νέα γενιά. Συγκινημένη η Αλ. Παπαρήγα ανέτρεξε στα χρόνια εκείνα μιλώντας για την αταλάντευτη δράση των κομμουνιστών και του ΚΚΕ, ενώ οι νέοι του ακροατηρίου τη διέκοπταν για να βροντοφωνάξουν: ««Ούτε στις εξορίες, ούτε στις φυλακές, ποτέ τους δε λύγισαν οι κομμουνιστές» και «8 δεκαετίες αγώνα και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για όλα, θέτοντας στο επίκεντρο της συζήτησης το ερώτημα: Με τα μονοπώλια ή με το λαό; Αμυνα ή αντεπίθεση; Προκαλώντας απάντηση από τους νέους, συμπυκνωμένη στο σύνθημα: «Ισχυρό ΚΚΕ - Αντεπίθεση λαέ»!

Η εκδήλωση άνοιξε από την κνίτισσα Κατερίνα Τσίφτη που ανέγνωσε το ποίημα του Γ. Ρίτσου «Στο ΚΚΕ». «ΚΚΕ: Τρία κόκκινα γράμματα. Από κανένα δε δανειστήκαμε το κόκκινο, δικό μας αίμα», δύο φράσεις, μια ολάκερη ζωή για πολλούς, για όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν το τιμημένο ΚΚΕ, για όσους απ' αυτούς βρέθηκαν την Κυριακή στη συγκέντρωση και συγκινημένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ακούγοντάς τες.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Κ. Παναρίτης, γραμματέας της Νοτιοδυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό για να δώσει στη συνέχεια το λόγο στην Αλέκα Παπαρήγα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Γ. Μπούτρης, εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, ο Κ. Σάμιος, δημοτικός σύμβουλος, ο Χρ. Καλομοίρης, πρόεδρος του Συλλόγου Αστέρας Αιγάλεω και ο Γ. Κουλούρης, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για το Περιστέρι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ