Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ευαγγέλιο» Πολιτικής Ιστορίας

Το βιβλίο του Χρ. Θεοχαράτου, για τον Χ. Φλωράκη, παρουσιάστηκε στη Λάρισα

Πλήθος Λαρισαίων --αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και πάρα πολλοί νεολαίοι, κομμουνιστές, αλλά και πολλοί προσκείμενοι σε άλλους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους-- παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Χρήστου Θεοχαράτου «Χαρίλαος Φλωράκης και Λαϊκό κίνημα», που πραγματοποιήθηκε, προχτές Κυριακή, στην αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου Λάρισας.

Την παρουσίαση του βιβλίου στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ και η «Τυποεκδοτική ΑΕ», έκαναν οι Χρήστος Τσιντζιλώνης, ιστορικός, μέλος του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης, διδάκτωρ Δικαίου του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Πόπη Πελτεκοπούλου.

«Βιογραφία του κομμουνιστικού, εργατικού και προοδευτικού κινήματος της χώρας μας», χαρακτήρισε το βιβλίο ο Τριαντ. Γεροζήσης και αναφερόμενος στο Χαρίλαο Φλωράκη, τον χαρακτήρισε ως «αυθεντικό λαϊκό ηγέτη, με εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα». Και τόνισε: «Το βιβλίο αυτό, μαζί με άλλα - όταν ολοκληρωθεί - θ' αποτελέσει "ευαγγέλιο" για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την πραγματική ιστορία του τόπου μας».

Ο Χρ. Τσιντζιλώνης επισήμανε ότι «στις σελίδες του βιβλίου αναφέρονται, όχι μόνο οι αγώνες του λαϊκού κινήματος, η πάλη της εργατικής τάξης και πολιτικής πρωτοπορίας της, για το καλό του εργαζόμενου λαού και την πρόοδο της χώρας, για την κοινωνική αλλαγή, το σοσιαλισμό, αλλά και η αντιλαϊκή δράση των συντηρητικών δυνάμεων και των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου». Σημείωσε ότι εμπεριέχονται «πειστικές αποδεικτικές απαντήσεις για κρίσιμα ζητήματα», καθώς επίσης, «αξιόλογα ιστορικά στοιχεία για το ρόλο και τη δράση του Χαρίλαου Φλωράκη στο κίνημα» και υπογράμμισε ότι «το βιβλίο δεν πρέπει να λείψει από κανένα σπίτι, από κανέναν πατριώτη, που θέλει να μάθει την αλήθεια για όλους τους αγώνες του ΚΚΕ και την ηρωική πορεία του λαϊκού μας κινήματος».

Στην εκδήλωση, ανάμεσα στους άλλους, παραβρέθηκαν βουλευτές του ΚΚΕ, Α. Σκυλλάκος και Τ. Τσιόγκας, ο Αγις Παπαστεργίου, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, ο Γ. Φλώρος, Νομάρχης Λάρισας, ο Κ. Τζανακούλης, δήμαρχος Λάρισας, ο Κ. Σαμαρίνας, βοηθός Νομάρχη Λάρισας, ο Ρ. Κομίτσας, δήμαρχος Νίκαιας, ο Θ. Νταφούλης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Λάρισας, ο Κ. Μακρυγιάννης, πρόεδρος συλλόγου φαρμακοποιών Λάρισας, εκπρόσωποι των κομμάτων ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ, ο Λ. Αρσενίου, συγγραφέας, ο Ζαχ. Φουντουλάκης, αντιστασιακός κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ