Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΓΙΩΤΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να διευρευνηθεί σε βάθος η υπόθεση

Κι άλλο κύκλο ερευνών στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη, που βρήκε φριχτό θάνατο στο «Blue Horizon», ζητά επί της ουσίας το υπόμνημα που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένειά του. Συγκεκριμένα, ζητούν να ταυτοποιηθούν δύο άγνωστα μέχρι τώρα πρόσωπα, που οι φωνές τους ακούγονται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, και να διερευνηθεί αν έχουν μερίδιο ποινικής ευθύνης ως προς τη συγκάλυψη της εγκληματικής αυτής πράξης.

Η δικογραφία για την υπόθεση μετά το τέλος της ανάκρισης διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος θα διατύπωνε την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο αναφορικά με την παραπομπή ή μη σε δίκη των κατηγορούμενων προσώπων. Οι δικηγόροι ζητούν να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα αυτά, να κληθούν και να εξεταστούν από τη Δικαιοσύνη και κυρίως να διερευνηθεί αν τυχόν έχουν οποιαδήποτε ποινική ευθύνη στην υπόθεση αυτή. Το ένα από τα δύο αυτά πρόσωπα είναι ένας άντρας που ακούγεται σε μαγνητοφώνηση να συνομιλεί με τον κατηγορούμενο πλοίαρχο, προτρέποντάς τον να μην κάνει καμία εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου πριν λάβει οδηγίες από εκείνον.

Στο ίδιο υπόμνημα γίνεται αναφορά και σε μια γυναίκα, η οποία ακούγεται να επικοινωνεί με το πλήρωμα και να λέει σε κάποιο μέλος του: «Ενα πράγμα πάντα θα έχετε στον νου. Ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε».

Το δεύτερο κεφάλαιο του υπομνήματος που βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή, στον οποίο επέστρεψε ο φάκελος, αφορά τη μετατροπή της αρχικής κατηγορίας από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, επισημαίνοντας πως όταν ο κατηγορούμενος έσπρωξε τον Αντώνη Καργιώτη από τον καταπέλτη δεν μπορεί να μη γνώριζε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της ενέργειάς του αυτής, και πως με αυτόν τον τρόπο αποδεχόταν τον θάνατό του.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δικηγόροι ζητούν επίσης να ερευνηθούν οι αναφορές του κατηγορούμενου, που παραπέμπουν σε ρατσιστικά κίνητρα, και να συμπληρωθεί η κατηγορία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελεύθεροι με όρους ο ιδιοκτήτης και τρεις εργαζόμενοι(2014-05-03 00:00:00.0)
Αρχίζει σήμερα η δίκη των δύο ειδικών φρουρών(2010-09-02 00:00:00.0)
Θύματα και της Δικαιοσύνης οι νεκροί(2007-07-05 00:00:00.0)
Απολογείται σήμερα για το φόνο του Βαρθολομαίου(2007-02-13 00:00:00.0)
Αίτημα για άσκηση δίωξης του Νηογνώμονα(2006-01-08 00:00:00.0)
Επιβλήθηκαν ποινές τροχαίου ατυχήματος!(2004-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ