Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Δολοφονία γυναίκας και απαράδεκτη στάση της αστυνομίας

Συνελήφθη μετά από έρευνες της Αστυνομίας ο 71χρονος που φέρεται ως δράστης του φόνου της 43χρονης συντρόφου του, που έγινε χτες το πρωί στην οδό Αίαντος στη Σαλαμίνα. Ο 71χρονος συνελήφθη το βράδυ στο Κερατσίνι στο αυτοκίνητο του θύματος με την καραμπίνα με την οποία φέρεται να την πυροβόλησε δίπλα του. Το περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά την απουσία υποδομών για τη φιλοξενία γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση.

Το θύμα ήταν διαζευγμένη και μητέρα ενός 15χρονου αγοριού από τον προηγούμενο γάμο της και ζούσε με τον 71χρονο και τον γιο της σε κατοικία στην Κακή Βίγλα Σαλαμίνας τα τελευταία 7 χρόνια. Μετά από έντονο τσακωμό που είχαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, εκείνος τη χτύπησε, ενώ χτύπησε και τον ανήλικο γιο της και στη συνέχεια έφυγε με το αυτοκίνητο της 43χρονης.

Το θύμα ανέφερε όσα είχαν συμβεί στη μητέρα της, εκείνη την έπεισε και η 43χρονη προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη και υπεξαίρεση. Μάλιστα, εμφανίστηκε με σπασμένο το πόδι της. Ομως η αντιμετώπιση από την Αστυνομία ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη. Της προτάθηκε να μετακομίσει από το σπίτι της μητέρας της στα Αμπελάκια, ενώ της χορηγήθηκε το λεγόμενο «panic button», ώστε να το ενεργοποιήσει αν βρεθεί σε κίνδυνο.

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε χτες, όταν ο 71χρονος εμφανίστηκε το πρωί στην αυλή του σπιτιού της μητέρας της, της φώναζε και όταν εκείνη εμφανίστηκε πίσω από την πόρτα που είχε τζάμι, την είδε και πυροβόλησε τραυματίζοντάς την θανάσιμα στην κοιλιά και το στήθος. Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ