Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Αίτημα για άσκηση δίωξης του Νηογνώμονα

Αίτημα για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Ελληνικού Νηογνώμονα, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, για τον άδικο χαμό των 80 νεκρών του πολύνεκρου ναυαγίου του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ κατέθεσαν οι δικηγόροι των θυμάτων, στη συνέχεια της δίκης.

Το αίτημα κατέθεσε ο δικηγόρος Γ. Τρανταλίδης με το σκεπτικό ότι τα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Νηογνώμονα ήταν υπεύθυνοι για τις επισκευές, τις μετασκευές που έγιναν στο πλοίο και γιατί έχουν εκδώσει τα πιστοποιητικά κλάσης του ΣΑΜΙΝΑ, ενώ όφειλαν να είχαν αποσύρει την κλάση του πλοίου.

Την ίδια στιγμή, στη συνέχεια της δίκης ο τεχνικός σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρίας HSW Αντ. Ματθαίου, όταν ρωτήθηκε από τον υποπλοίαρχο Αν. Ψυχογιό για τις επισκευές που είχε κάνει η εταιρία στις προπέλες απάντησε, αφήνοντας τους πάντες άφωνους ότι δεν ήταν σοβαρές εργασίες και δε θέλουν την πιστοποίηση του Νηογνώμονα! Για το ίδιο θέμα ακόμα και ο επιθεωρητής του Νηογνώμονα Φρ. Τζαμτζής σε παρόμοια ερώτηση που του είχε γίνει όταν είχε καταθέσει στο δικαστήριο, είχε απαντήσει, ότι θα έπρεπε να είχε ανακληθεί η κλάση του πλοίου! Και αυτό γιατί οι επισκευές ήταν πολύ σοβαρές σε ολόκληρο το σύστημα των ελίκων του πλοίου, χωρίς να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν από τον Νηογνώμονα και τον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων.

Με την κατάθεση αυτή ολοκληρώθηκε ο «κύκλος» των μαρτύρων υπεράσπισης και από αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ