Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εργα για το λαό και όχι επιχειρηματική δράση

Η Πανδημοκρατική Συσπείρωση Μενιδίου έχει καταψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όλες τις αποφάσεις που παραδίδουν ελεύθερους χώρους σε επιχειρηματικά συμφέροντα

Ξεκάθαρα η Πανδημοκρατική Συσπείρωση Μενιδίου (ΠΑΣΥΜ) έχει καταψηφίσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει καταγγείλει την πολιτική παράδοσης των χώρων αυτών στο μεγάλο κεφάλαιο. Μάλιστα προειδοποιεί σε σχετική της ανακοίνωση:

«Η πόρτα είναι ανοιχτή και για πλείστες άλλες "επενδύσεις" τώρα ιδιαίτερα που η λογική σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προβάλλεται σαν πανάκεια μιας ανάπτυξης, που αναπτύσσει μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου, ενώ είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, υποθηκεύοντας μάλιστα το μέλλον και την υγεία τους. Στη λογική αυτή είναι πλήρως ενταγμένες και παραδομένες η δημοτική αρχή, αλλά και άλλες παρατάξεις, που σε αγαστή συνεργασία προωθούν αυτή τη βάρβαρη πολιτική».

«Το Μενίδι, σημειώνει η παράταξη, στερείται βασικών υποδομών αυτονόητων για μια αξιοπρεπή ζωή των δημοτών του. Και όλα αυτά γιατί διοικήθηκε και διοικείται από παρατάξεις εναρμονισμένες στη νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κοινό στόχο έχουν την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο κάθε πηγής πλούτου και ανάπτυξης του τόπου, υποχρεώνοντας τους δημότες να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη».

«Και στα μεγάλα προβλήματα όμως, συνεχίζει η ΠΑΣΥΜ, που αντιμετωπίζουν οι δημότες, όπως ανεργία, ακρίβεια, ποιότητα ζωής, ιδιωτικοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών, η δημοτική αρχή - ένθερμος υποστηριχτής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής - λειτουργεί σαν ιμάντας περάσματος αυτής της πολιτικής και στο δήμο. Για παράδειγμα, σπάει και καταργεί την 8ωρη μόνιμη απασχόληση προσφέροντας "ασπιρίνες"- συμβάσεις 4ωρης απασχόλησης ή στηρίζοντας την ιδιωτικοποίηση της υγείας όπως έκανε με την πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού».

Η ΠΑΣΥΜ σημειώνει καταλήγοντας ότι τρία χρόνια μετά τη δήθεν αλλαγή στα δημοτικά πράγματα η πολιτική δεν άλλαξε με την αλλαγή των προσώπων, όπως προειδοποιούσε και προεκλογικά. Γι' αυτό καλεί όλους τους κατοίκους σε ενεργό συμμετοχή για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή τους, για να μπει φρένο σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, που επιφυλάσσει τα χειρότερα για τον τόπο και το μέλλον των κατοίκων. Να πλαισιώσουν και να δυναμώσουν την ΠΑΣΥΜ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και να στείλουν έτσι μήνυμα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στην αντιλαϊκή πολιτική που χαράζουν σε βάρος της εργατικής τάξης και των υπολοίπων λαϊκών στρωμάτων».

Ταυτόχρονα, την παραχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο των ελεύθερων χώρων της πόλης, έχει καταγγείλει και η Κομματική Οργάνωση Μενιδίου του ΚΚΕ και έχει καλέσει τους εργαζόμενους της περιοχής να αντιδράσουν στο ξεπούλημα είτε αυτό είναι σε ΠΑΕ είτε σε άλλον ιδιώτη και οι χώροι να αξιοποιηθούν για δημιουργία εγκαταστάσεων άθλησης, αναψυχής κλπ για τους κατοίκους του Μενιδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ