Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το «win - win» σημαίνει ότι συζητιούνται όλες οι τουρκικές αμφισβητήσεις

Τα Ελληνοτουρκικά και την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν σχολίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου, που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Οπως είπε, «εμείς δεν έχουμε την άποψη ως Κόμμα ότι δεν πρέπει να γίνονται συζητήσεις ή δεν πρέπει να υπάρχει διάλογος ενός κράτους με ένα άλλο κράτος, των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα όταν είναι γειτονικά κράτη και μάλιστα Ελλάδας - Τουρκίας. Δεν είμαστε αυτής της άποψης. Εμάς αυτό που μας απασχολεί είναι τι συζητιέται και βεβαίως τι είδους διάλογος γίνεται, για ποια ζητήματα.

Σε αυτά που θέτει η Τουρκία έχει βλέψεις απέναντι σε ζητήματα κυριαρχίας ή κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, του ελληνικού λαού. Η Τουρκία διεκδικεί με τη "Γαλάζια Πατρίδα", με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης, με αποστρατικοποίηση των νησιών, με το ότι αμφισβητεί νησίδες, βραχονησίδες και λοιπά... Ολα αυτά τα λέει και τα λέει ανοιχτά και μάλιστα μέχρι τις τελευταίες μέρες. Μπορεί να μην τα είπε τώρα ο κύριος Ερντογάν, τελευταία πάλι, τα έχει πει παλιότερα, αλλά τα λένε οι υπουργοί του και ναύαρχοί του, διάφορα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης. Αρα λοιπόν οι διεκδικήσεις είναι από κει.

Το win - win, το καζάν - καζάν, σημαίνει ότι διεκδικώ. Γιατί η Ελλάδα από άποψη κυριαρχίας ή κυριαρχικών δικαιωμάτων απέναντι στην Τουρκία δεν διεκδικεί τίποτα, έτσι δεν είναι; Η Τουρκία διεκδικεί. Αρα το win - win θα είναι από την τουρκική σκοπιά, δηλαδή υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα - ή κάποια τέλος πάντων κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας - απέναντι στις τουρκικές αξιώσεις. Και μάλιστα, όταν αυτό γίνεται - συμπληρώνουμε εμείς, οι άλλοι το κρύβουν, δεν το λένε - υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα, υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ...

Δέστε και την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου μιλάει για "εταίρο - κλειδί" για την Τουρκία. "Εταίρος - κλειδί" είναι η Τουρκία για την ΕΕ στην έκθεση, δεν είναι η Ελλάδα και κάτι σημαίνει αυτό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ