Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Φάρος για τους λαούς όλου του κόσμου ο δίκαιος αγώνας του Παλαιστινιακού λαού

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ με τον Ακελ Τακάζ

Συνάντηση με τον Ακελ Τακάζ, πρόεδρο της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης και μέλος της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), είχε χτες αντιπροσωπεία του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ, τα μέλη του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος, Ελένη Κυγιάκη, Οδυσσέας Μαάιτα, Θανάσης Σγούρος, Βασίλης Τομπουλίδης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Η Θεανώ Καπέτη εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον λαό της Παλαιστίνης, που βιώνει τις βάρβαρες συνέπειες της ισραηλινής κατοχής και στον αγώνα του για να αποκτήσει τη δική του ανεξάρτητη πατρίδα. Εναν αγώνα που, όπως είπε, «είναι δίκαιος και αποτελεί φάρο για τους λαούς όλου του κόσμου». Αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που πήραν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπαίνοντας μπροστά στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα της νεολαίας, κόντρα στη βρώμικη προπαγάνδα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος αυτού του αγώνα, αλλά και στη συμβολή των κομμουνιστών στην έκφραση της αλληλεγγύης του λαού μας μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις.

Ο Ακελ Τακάζ ευχαρίστησε για τη θερμή τους συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις τελευταίες εξελίξεις, τις πτυχές της τραγωδίας που βιώνει ο λαός της Γάζας, αλλά και οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Οχθης. Σημείωσε ιδιαίτερα ότι η μάχη που έδωσε το ΚΚΕ για να αντιστραφεί το κλίμα στην κοινή γνώμη, ώστε να μην περάσει η κυρίαρχη προπαγάνδα και να εκφραστεί η αλληλεγγύη πολύμορφα, ήταν πολύ σημαντική. «Αυτή η μάχη κερδήθηκε», είπε.

Στο τέλος της συνάντησης, τα στελέχη του ΚΚΕ έδωσαν στον Α. Τακάζ μία κορνίζα με στιγμιότυπο από δράση της ΚΟ στην πλατεία Αριστοτέλους και την ατζέντα που είναι αφιερωμένη στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ