Σάββατο 18 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 19 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
50 χρόνια μετά, συνεχίζουμε αγωνιστικά - αλληλεγγύη στην πάλη των λαών

Φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, εργατικά σωματεία, η ΕΕΔΥΕ και άλλοι φορείς συμμετείχαν στην αντιιμπεριαλιστική πορεία

«Αγώνας χαραγμένος στου λαού τη μνήμη. Εκείνος ο Νοέμβρης σπίθα που δεν σβήνει. Το Πολυτεχνείο ζει στους σύγχρονους αγώνες». Το πανό στην κεφαλή των μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, η μαχητική παρουσία των φοιτητών και φοιτητριών στην αντιιμπεριαλιστική πορεία έστειλαν το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα: Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, όντας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με την πάλη των λαών, για σύγχρονες σπουδές και δικαιώματα, ενάντια στην πολύμορφη καταστολή.

«Του Πολυτεχνείου ο αγώνας ζει, μας δείχνει τον δρόμο για την ανατροπή», «Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός», τα συνθήματα που επαναλαμβάνονταν δίνοντας το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο εκείνου του αγώνα και μια ελπιδοφόρα υπόσχεση συνέχισής του.

Στην πρώτη γραμμή, στην κεφαλή της πορείας, φοιτήτριες με σημαίες της Παλαιστίνης, στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης που οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν εκφράσει αγωνιστικά, πολύμορφα, δηλώνοντας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, «με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!», με τους λαούς όλου του κόσμου που υψώνουν τη φωνή ενάντια στο νέο έγκλημα, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα.

Ανάμεσα στα μπλοκ των συλλόγων ξεχώριζαν πικέτες με εικόνες που αποτύπωναν τη φρίκη της σφαγής στη Γάζα. «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», τα συνθήματα που επαναλαμβάνονταν διαρκώς από τη στιγμή που οι φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και σε όλη τη διαδρομή προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Συνθήματα που σε κάποιες στιγμές εναλλάσσονταν με τραγούδια της φωτιάς και του αγώνα. Μαζί τους τα μπλοκ της Προοδευτικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών.


Οι φοιτητές ένωσαν τις φωνές στο σύνθημα «Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά» με τα εργατικά σωματεία που ακολουθούσαν, τους νέους της Κατάρτισης με το πανό του ΣΥΣΔΙΕΚ, σωματεία εκπαιδευτικών, καθώς και την ΕΕΔΥΕ, την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης. Και έστειλαν πολύ δυνατά το μήνυμα «50 χρόνια Πολυτεχνείο, συνεχίζουμε αγωνιστικά, αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, λευτεριά στην Παλαιστίνη», όπως έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ