Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο αγώνας του Πολυτεχνείου ανέβασε σε πρωτόγνωρο ύψος τον πήχη των λαϊκών κινητοποιήσεων

Εκδήλωση της ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Τα σύγχρονα διδάγματα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, της κορυφαίας εκδήλωσης του φοιτητικού και γενικότερου αντιδικτατορικού κινήματος, η σημασία της μελέτης και ανάδειξης της ιστορικής αλήθειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Σάββατο 11 Νοέμβρη η ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μιλώντας σε ένα κοινό εκπαιδευτικών που είχε κατακλύσει την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δ. Αθηναίων, η Αλέκα Παπαρήγα ανέτρεξε στο πώς επιβλήθηκε η επτάχρονη στρατιωτική δικτατορία, στο πώς φτάσαμε στον φοιτητικό εργατικό - λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που ανέβασε σε πρωτόγνωρο ύψος τον πήχη των λαϊκών κινητοποιήσεων που είχαν γίνει έως τότε, στο τι έγινε το τριήμερο 15 - 17 Νοέμβρη. Συζητήθηκαν τα πολύτιμα συμπεράσματα που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μελετώντας την Ιστορία αντλούν για τους αγώνες του σήμερα.

Εκ μέρους της ΤΟ Εκπαιδευτικών αναδείχτηκε το καθήκον που έχουν οι κομμουνιστές, ριζοσπάστες, αγωνιστές εκπαιδευτικοί να συζητούν, να μαθαίνουν και να διδάσκουν την αλήθεια, απέναντι στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης για ιδεολογική - πολιτική χειραγώγηση της νεολαίας, της νέας γενιάς.

  • Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα θα δημοσιευτούν στο αυριανό φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ