Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίασή της

Μικρός αποδείχτηκε ο χώρος των δύο αιθουσών ΚΥΒΕ του δήμου Περιστερίου για να χωρέσει το πλήθος των συναγωνιστριών/στών, των απογόνων και φίλων της ΕΑΜικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων που συμμετείχαν στη μεγάλη συνεστίαση που οργάνωσε η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ). Ηταν η μεγαλύτερη τέτοια εκδήλωση των τελευταίων χρόνων, με πάνω από 450 συμμετέχοντες.

Στην εκδήλωση - γλέντι περίσσεψε το κέφι, που εκφράστηκε με τον χορό, τη μουσική και το τραγούδι από το συγκρότημα της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑμεΑ, με τη συμμετοχή και του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, όλων αφιλοκερδώς.

Εκφράστηκε και η αγωνιστική διάθεση για νέους, πιο δυναμικούς αγώνες για την ανάδειξη και υλοποίηση των ιδανικών και των αξιών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στις σύγχρονες συνθήκες, με την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, των αγώνων για απεμπλοκή της Ελλάδας από την ιμπεριαλιστική δράση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, για την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.

Τα μηνύματα αυτά προβάλλονταν και μέσα από τα συνθήματα - πανό που είχαν «απλωθεί» σε όλους τους χώρους της αίθουσας όπου έγινε η συνεστίαση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ, του ΚΣ της ΚΝΕ με την Γεωργία Θεοδωροπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με τον Χρ. Μπάθα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος.

Στη συνεστίαση χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Τούλα Μητσέα, η οποία αναφέρθηκε συνοπτικά στην πλούσια δράση της οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα, για την ανάδειξη της Ιστορίας και των αξιών της Εθνικής Αντίστασης και της πάλης του ΔΣΕ, αλλά και για τη σημαντική δράση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο πλαίσιο της FIR (Διεθνής Οργάνωση Αντιστασιακών) και ιδιαίτερα στο τελευταίο Συνέδριό της, με τις παρεμβάσεις των αντιπροσώπων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για κάλεσμα στους λαούς και όχι στις κυβερνήσεις (όπως καλεί η ηγεσία της FIR) ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και για αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, και με πανό μέσα στο Συνέδριο, την αποκάλυψη της επιδίωξης αναθεώρησης της Ιστορίας από την ΕΕ και του αντικομμουνισμού της, παρεμβάσεις που αγκαλιάστηκαν από πολλές αντιπροσωπείες οργανώσεων - μελών της FIR.

Στην ομιλία του ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού εξέφρασε την εκτίμηση του Κόμματος στη μεγαλειώδη ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και στον ηρωικό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οργανωτής, καθοδηγητής και ραχοκοκαλιά των οποίων υπήρξαν το τιμημένο ΚΚΕ και οι κομμουνιστές - αγωνιστές, στάθηκε στα διδάγματα αυτών των αγώνων για τους σύγχρονους και μελλοντικούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες και τη δράση του ΚΚΕ στον δρόμο της αντεπίθεσης για τον σοσιαλισμό. Στάθηκε επίσης στα διδάγματα της Οκτωβριανής Επανάστασης, αλλά και στη δράση του ΚΚΕ.

Εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στο αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να παλεύει και να πολεμά ενάντια στον κατακτητή, το Ισραήλ, για να ζήσει σε ελεύθερη πατρίδα, χωρίς κατοχή, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί συνολικά από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, όπως κάθε λαός. Αλλά και την αλληλεγγύη του Κόμματος στις λαϊκές δυνάμεις, στους κομμουνιστές του Ισραήλ, Εβραίους και Αραβες, στον αγώνα που κάνουν ενάντια στη βαρβαρότητα κατά του λαού της Παλαιστίνης.

«Το ΚΚΕ βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με ταξικό κριτήριο βγαλμένο μέσα από την κοσμοθεωρία του, δοκιμασμένο στο καμίνι της ηρωικής Ιστορίας του. Αλλά και της εποποιίας της αντίστασης ενάντια στη ναζιστική κατοχή, των αγώνων του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, από τους οποίους εσείς έχετε τεράστια εμπειρία, που αποτελεί υλική δύναμη στους σημερινούς αγώνες. Μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο μιας πιο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης, οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε οργανώνοντας την αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική πάλη, με στόχους όπως: Απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε ιμπεριαλιστική δράση, καμία συμμετοχή σε πολέμους. Καμία δράση των Ενόπλων Δυνάμεων έξω από τα σύνορα, επιστροφή όλων στην Ελλάδα. Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και οι βάσεις σε όλη τη χώρα. Καμία διευκόλυνση, σε γη, θάλασσα, αέρα, των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών δυνάμεων, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν μπαίνουμε κάτω από την ξένη για τους εργαζόμενους σημαία των καπιταλιστών σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τα κέρδη τους. Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης, του λαού», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ