Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
Στον δρόμο πετιέται οικογένεια ανέργων στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώθηκαν από το ...Δουβλίνο ότι το σπίτι τους πέρασε σε άλλα χέρια

Από τη χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης
Από τη χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης
Την απόφασή του να μην επιτρέψει την έξωση άνεργου ζευγαριού από την πρώτη του κατοικία διαδήλωσε χτες ο εργαζόμενος λαός στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Μετά από κάλεσμα των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων - Μενεμένης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη γειτονιά της οικογένειας που κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο, με τον σύζυγο να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η πρώτη και μοναδική κατοικία του ζευγαριού, επί της οδού Καπετάν Αγρα, βγήκε στο σφυρί τον Μάρτη του 2022 και το ζευγάρι ενημερώθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες από τον εκπρόσωπο της εταιρείας με έδρα το ...Δουβλίνο (!), που πήρε το σπίτι με τον πλειστηριασμό, ότι θα πρέπει άμεσα να το αδειάσει.

Η οικογένεια είχε πάρει δάνειο 85.000 ευρώ το 2006 και μέχρι το 2012 πλήρωνε κανονικά τις δόσεις. Εκείνη την περίοδο ο κ. Βασίλης αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και από τότε δεν μπόρεσε να δουλέψει ξανά. Ανεργη είναι και η κα Νατάσα, η σύζυγός του. Παλεύουν με τη στήριξη της κόρης τους να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, ενώ κάθε προσπάθειά τους να κάνουν διακανονισμό προσέκρουε στις υπερβολικές απαιτήσεις της τράπεζας.

Και πριν από λίγες μέρες ενημερώθηκαν ότι το σπίτι τους δεν τους ανήκει. Βγήκε στα κρυφά σε πλειστηριασμό για 50.000 ευρώ και «χτυπήθηκε» με 40.000.

Νέα κινητοποίηση αύριο, Σάββατο

Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής διαμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η έξωση. Στη διάρκεια της χτεσινοβραδινής κινητοποίησης, πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στη γειτονιά και κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας, ενώ αύριο, Σάββατο, στις 12 μ., οργανώνεται νέα κινητοποίηση.

Με συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς», «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός», διαδήλωσαν ότι θα υψώσουν τείχος προστασίας για τις λαϊκές οικογένειες. Και παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα για να εμποδίσουν την έξωση.

Απαίτησαν εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας. Να ανασταλούν όλοι οι πλειστηριασμοί. Να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων στις οποίες να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες. Διαγραφή όλων των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς.

Στη Θήβα

Δυναμική κινητοποίηση μπροστά από τα δικαστήρια της Θήβας πραγματοποίησαν, χτες, Πέμπτη, συνδικάτα και φορείς της περιοχής, καθώς ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν πλειστηριασμό λαϊκής - εργατικής κατοικίας και απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου.

Συγκεκριμένα, ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει η οικογένεια του Ορέστη Χριστοφή για την ακύρωση του πλειστηριασμού της κατοικίας της, η οποία και αναβλήθηκε.

Επίσης, ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει ο Γιώργος Νικολάου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Rivoulis» (πρώην «Eurodrip»), ζητώντας να ακυρωθεί η απόλυσή του από την εργοδοσία της πολυεθνικής εταιρείας, η οποία εκδικάστηκε και η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Θήβας, συνδικάτων και φορέων της περιοχής, που βρέθηκαν στο δικαστήριο, έστειλαν για μία ακόμη φορά ξεκάθαρο μήνυμα ότι «πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας στη Θήβα δεν πρόκειται να γίνει», ενώ παράλληλα διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν απέναντι στις συνθήκες γαλέρας και στο όργιο τρομοκρατίας που επιδιώκει να παγιώσει η εργοδοσία στα εργοστάσια και τους άλλους χώρους δουλειάς.

Στη Λάρισα

Σε νέα κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας εργαζομένων καλεί σήμερα στις 11 π.μ., μπροστά στα γραφεία της «DoValue», η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας.

Η κινητοποίηση αυτή είναι η δεύτερη μέσα στη βδομάδα (η προηγούμενη έγινε τη Δευτέρα) και αφορά την πρώτη κατοικία οικογένειας εργαζομένων που δεν μπόρεσε να πληρώσει τρεις δόσεις από το στεγαστικό δάνειο. Η οικογένεια ζήτησε να μη βγει το σπίτι στον πλειστηριασμό και να συνεχιστεί η διαδικασία πληρωμής των δόσεων, ωστόσο η απάντηση που πήρε από το fund «DoValue» ήταν να πληρώσει 150 ευρώ παραπάνω από τις συμφωνημένες δόσεις, αλλά και να μπει πρόστιμο 10.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ