Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΥΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατοχή και την εμπλοκή στη σφαγή

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Μαζικό το μπλοκ του ΚΚΕ στην πορεία στο Βερολίνο
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Μαζικό το μπλοκ του ΚΚΕ στην πορεία στο Βερολίνο
Με σημαίες της Παλαιστίνης, με «ματοβαμμένες» παλάμες για τα ατέλειωτα θύματα της ισραηλινής κατοχής και του νέου μακελειού στη Γάζα, με πανό και πλακάτ ενάντια στην εμπλοκή ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο έγκλημα, με συνθήματα για το αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν λεύτερη πατρίδα, μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλο τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ, ξεχώρισε ασφαλώς η μαζική πορεία 300.000 διαδηλωτών που έφτασαν έξω από τον Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον, με συνθήματα όπως «Μπάιντεν, δεν μπορείς να κρύβεσαι, έχεις υπογράψει τη γενοκτονία!».

Στη Βρετανία, ακόμα μία ογκώδης κινητοποίηση συγκλόνισε το κέντρο του Λονδίνου, όπου πλέον οργανώνονται αντιπολεμικές δράσεις σχεδόν καθημερινά: Μεταξύ άλλων, την Παρασκευή είχε προηγηθεί καθιστική διαμαρτυρία στον σταθμό «King's Cross» στο Λονδίνο, όπου διαβάστηκαν και τα ονόματα όσων έχουν δολοφονηθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, την ώρα που η άθλια προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών αμφισβητεί ακόμα και τη σφαγή τους...

Οι διαδηλώσεις στη βρετανική πρωτεύουσα στρέφονται και ενάντια στην «αντικειμενική ενημέρωση» με τα fake news που βολεύουν το Ισραήλ, όπως έγινε με την πορεία που κατέληξε έξω από τα γραφεία του BBC...

ΓΑΛΛΙΑ - Νέα μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι

Copyright 2023 The Associated

ΓΑΛΛΙΑ - Νέα μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι
Διαμαρτυρίες έγιναν επίσης και σε Μάντσεστερ, Γλασκόβη κ.α.

Στη Γερμανία, πολύ μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Βερολίνο. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Αλεξάντερ πλατς και διαδήλωσαν μέχρι την Πότσνταμερ πλατς, ζητώντας να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή. Μαζική ήταν η συμμετοχή στο μπλοκ του ΚΚΕ, ενώ μοιράστηκε και η ανακοίνωση του Κόμματος μεταφρασμένη στα Γερμανικά. Μεγάλες κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Ντίσελντορφ, Εσσεν, Στουτγκάρδη, Μπέμπλινγκεν κ.α.

Στην Τουρκία, παρά την καταστολή, δυναμική ήταν η διαδήλωση έξω από τη στρατιωτική βάση στο Ιντσιρλίκ, γνωστή για τον κομβικό ρόλο στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Διαμαρτυρία έγινε χτες και στην Αγκυρα, έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, όπου έφτανε για συνομιλίες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ (βλ. σχετικό θέμα στις σελ. 10 - 11).

Στη Γαλλία, μεγάλη ήταν η νέα διαδήλωση στο Παρίσι, παρά τη βροχή αλλά και παρά τις απανωτές προσπάθειες των αρχών να απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις, κάτι που αυτήν τη φορά ωστόσο δεν έγινε. Το κύμα αλληλεγγύης του γαλλικού λαού εκφράστηκε και σε Λιλ, Στρασβούργο, Μονπελιέ κ.α., όπου ηχηρά ακούστηκε η αλήθεια: «Ισραήλ - δολοφόνος, Μακρόν - συνένοχος!».

ΗΠΑ - Με τις παλαιστινιακές σημαίες έξω από τον Λευκό Οίκο
ΗΠΑ - Με τις παλαιστινιακές σημαίες έξω από τον Λευκό Οίκο
Στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στη Ρώμη, με συμμετοχή διαδηλωτών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Βροντερά ήχησαν τα συνθήματα για να πάψει η σφαγή, σε όλες τις ηπείρους: Από το Τόκιο της Ιαπωνίας μέχρι το Σαντιάγο της Χιλής και το Καράκας της Βενεζουέλας. Από το Οσλο της Νορβηγίας και το Μόντρεαλ του Καναδά, μέχρι το Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής και την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου...

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί και οι διαμαρτυρίες σε εργοστάσια ή υποδομές που εφοδιάζουν τη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ. Την Παρασκευή, στο λιμάνι του Οκλαντ (Καλιφόρνια), διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τον απόπλου για το Ισραήλ ενός πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ που μεταφέρει οπλισμό στο κράτος - δολοφόνο.

Προσπάθειες τρομοκράτησης και συκοφάντησης

Ολα αυτά ενώ η προσπάθεια τρομοκράτησης των διαδηλωτών συνεχίζεται με διάφορους τρόπους και αφορμές.

Στη Βρετανία, δύο γυναίκες κατηγορούνται για τρομοκρατία επειδή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης φέρεται να... φορούσαν αυτοκόλλητα με εικόνες ανθρώπων που πετούν με αλεξίπτωτο πλαγιάς, κάτι που θεωρήθηκε συγκαλυμμένη αναφορά στους μαχητές της «Χαμάς» που χρησιμοποίησαν τέτοια μέσα για να περάσουν τον ισραηλινό φράχτη στη Γάζα στις 7 Οκτώβρη.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Πλημμύρισε ξανά με διαδηλωτές το Λονδίνο
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Πλημμύρισε ξανά με διαδηλωτές το Λονδίνο
Τους ασκήθηκε δίωξη με βάση τον «αντιτρομοκρατικό νόμο» και θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 10 Νοέμβρη. Η «Χαμάς» στη Βρετανία είναι χαρακτηρισμένη «τρομοκρατική οργάνωση» και οι εισαγγελικές αρχές είπαν ότι οι εικόνες αυτές «εγείρουν την υποψία» πως οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν την οργάνωση...

Ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Ντ. Μέρφι, εξέφρασε ανησυχία ότι «ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα μια νόμιμη διαδήλωση διαμαρτυρίας για να πραγματοποιήσουν εγκληματικές ή ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες», ενώ εκτίμησε ότι τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή «μπορεί να λειτουργήσουν ως παράγοντας ριζοσπαστικοποίησης».

Αντίστοιχη επιχείρηση συκοφάντησης όσων αντιστέκονται στο νέο έγκλημα εξελίσσεται και στη Γερμανία, αφού μεγάλα αστικά ΜΜΕ εμφανίζουν τους διαδηλωτές ότι... «μισούν το Ισραήλ», παραποιώντας σε δημοσιεύματα ακόμη και τα συνθήματα.

Χαρακτηριστικά της στράτευσης με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ είναι τα ίδια τα hashtag που επιλέγουν αστικά ΜΜΕ στις αναρτήσεις τους για τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων τον κωδικό «αντισημιτισμός»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ