Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Εξαγγελίες και «απειλές»

«Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, μόρφωση, ειδίκευση για όλους μας δουλιά». Με αυτό το σύνθημα υποδέχτηκαν προχτές μέλη της ΠΚΣ και άλλοι σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής σε φιέστα που διοργάνωσε η ΠΑΣΠ.

Και, βέβαια κάτι ήξεραν, όταν επιμένουν ότι οι αποφάσεις παίρνονται στις Βρυξέλλες ή εν πάση περιπτώσει εκτός Ελλάδας και η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί. Ετσι και προχτές μετέφερε αυτές τις αποφάσεις σαν θέση και απόφαση της κυβέρνησης και του ίδιου, μιλώντας για την «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ, που αποτελεί και είδηση. «Ξέρουμε, είπε, ότι ανοίγει ο δρόμος για ευρωπαϊκές συνεργασίες και για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, δηλώνω δημόσια για τους Πανεπιστημιακούς - και θέλω να μεταφερθεί το μήνυμά μου με καθαρότητα - εάν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, όλα, δε συμπράξουν με απόλυτη πληρότητα σε όλα τα τμήματά τους με τα ΤΕΙ, το υπουργείο θα ενθαρρύνει τις συμπράξεις των ΤΕΙ με ξένα Πανεπιστήμια, διότι δεν έχουμε σκοπό να αναστείλουμε την ανάπτυξη ενός σκέλους ανώτατης εκπαίδευσης - που είναι για μας τα ΤΕΙ - αν ένα άλλο σκέλος συνεχίζει να 'χει επιφυλάξεις, προβληματισμούς και αγωνίες».

Μετά απ' αυτό είναι να μην ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών και να μην μαυριστεί στις σημερινές εκλογές, από σπουδαστές - φοιτητές, η κυβερνητική πολιτική;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ