Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα 5.739 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετατίθενται. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 7.979 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε 11.312 για τη δευτεροβάθμια. Από τις παραπάνω, ικανοποιήθηκαν αντίστοιχα 2.027 (ποσοστό 25.40%) και 3.712 (ποσοστό 32.81%).

Το υπουργείο Παιδείας πληροφορεί τους μετατιθέμενους ότι οφείλουν να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης σε συγκεκριμένο σχολείο της περιοχής μετάθεσής τους σε πέντε μέρες από την ανάρτηση των πινάκων με τις κενές θέσεις της περιοχής στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Οι μετατιθέμενοι οφείλουν επίσης να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους μετά τη λήξη του διδακτικού έτους (στις 30 Ιούνη) και μέσα σε δέκα μέρες. Κατ' εξαίρεση, όσοι από τους μετατιθέμενους εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία των εξετάσεων οφείλουν να παρουσιαστούν εντός εύλογου χρόνου μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους και οπωσδήποτε εντός του μήνα Ιούλη 2002. Οι διευθυντές, υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές Διευθύνσεων και Προϊστάμενοι Γραφείων Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.

Το υπουργείο σημειώνει ότι οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσής τους και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δε μετατίθενται είτε γιατί δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις είτε γιατί οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ