Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη συσπείρωση στην ΠΚΣ

Σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές της Θεσσαλονίκης, θα δώσουν τη μεγάλη απάντηση στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, ενισχύοντας τις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας. Την παράταξη που μαζί με αυτούς, μέσα από την καθημερινή δράση της, πάλεψε να φέρει τα προβλήματα της Παιδείας και τις ανάγκες της νεολαίας στο προσκήνιο.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Χτες συνεδρίασαν όλα τα ΔΣ των Συλλόγων για την ανάδειξη των Εφορευτικών Επιτροπών. Ολα, λοιπόν, είναι έτοιμα, όμως η δουλιά συνεχίζεται μέχρι την τελευταία ώρα. Με στόχο όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές να στηρίξουν την ΠΚΣ. «Γιατί είναι η μόνη παράταξη που παλεύει για Συλλόγους διεκδικητικούς, αγωνιστικούς, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών, για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, για τη συμπόρευση των φοιτητών με το λαϊκό κίνημα», δήλωσε η Μ. Αλεξανδροπούλου φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο.

Ηδη η συσπείρωση των φοιτητών στα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ αναδεικνύει τις δυνατότητες για αλλαγή των συσχετισμών τόσο στα Πανεπιστήμια (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) όσο και στο ΤΕΙ. Οι ΠΚΣ κατεβάζουν ψηφοδέλτιο και στις 37 σχολές του πανεπιστημίου. Επίσης και σε όλες (6) τις σχολές του ΤΕΙ, όπου μάλιστα στο σύνολό του ο αριθμός των σπουδαστών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια αυξήθηκε από 137 που ήταν πέρσι σε 168.

Θεαματικά μεγάλη είναι η συσπείρωση των φοιτητών στα ψηφοδέλτια. Αθροιστικά στο σύνολο των σχολών του πανεπιστημίου, η ΠΚΣ εμφανίζεται 2η μετά τη ΔΑΠ σε αριθμό υποψηφίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Ψυχολογικό η ΠΚΣ κατεβάζει ψηφοδέλτιο με 52 υποψήφιους έναντι 30 που είχε πέρσι και αποτελεί το πρώτο σε αριθμό υποψηφίων. Επίσης, πρώτα σε αριθμό υποψηφίων είναι τα ψηφοδέλτια στο Φυσικό με 62 υποψήφιους έναντι 46 πέρσι, στους Ηλεκτρολόγους - Μηχανολόγους του Πολυτεχνείου με 83 έναντι 62. Η τάση συσπείρωσης καταγράφεται επίσης στην Ιατρική (103 έναντι 73 πέρσι), Νομική (61 έναντι 40 πέρσι) Ιστορικό (42 έναντι 31 πέρσι) και σε πολλές ακόμη σχολές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ