Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κόκκινα γαρίφαλα στις κάλπες

Ξεπέρασαν τους 6.500 υποψηφίους πανελλαδικά τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής

Μέρα σήμερα των φοιτητών και σπουδαστών, που προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τα νέα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων τους και τους αντιπροσώπους τους για τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια. Οι κάλπες στις σχολές είναι έτοιμες να δεχτούν την «ετυμηγορία» τους και καλούνται και με την ψήφο τους να πάρουν θέση στα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από τις αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, να επιβραβεύσουν ή να «μαυρίσουν» τις παρατάξεις για τις θέσεις που παίρνουν πάνω σε αυτά, αλλά και στα γενικότερα κοινωνικά πολιτικά προβλήματα που αφορούν κάθε νέο άνθρωπο.

Στο σύνολο σχεδόν των συλλόγων όπου γίνονται εκλογές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής όχι μόνο έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση, αλλά είναι ιδιαίτερα μαζικά. Η άνοδος των υποψηφίων φοιτητών και σπουδαστών με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της Πανσπουδαστικής, σε σχέση με την περσινή χρονιά, είναι εντυπωσιακή. Συνολικά οι υποψήφιοί της ξεπέρασαν τους 6.500 πανελλαδικά, ενώ ο αντίστοιχος περσινός αριθμός ήταν 5.090. Αυτοί οι χιλιάδες υποψήφιοι φέτος μοιράζονται συγκεκριμένα σε 4.060 στους φοιτητικούς συλλόγους και 2.469 στους σπουδαστικούς.

Αυτή η άνοδος οφείλεται στη συνεπή, καθημερινή επαφή των μελών της Πανσπουδαστικής με όλο και περισσότερους φοιτητές και σπουδαστές. Χτες βρεθήκαμε σε έναν από τους μεγάλους συλλόγους της Αθήνας, στην ΑΣΟΕΕ, όπου ο Χρήστος Καραϊσκάκης κι ο Διονύσης Κεφαλληνός, που βρήκαμε στο τραπεζάκι της ΠΚΣ, με αφετηρία αυτή ακριβώς την καθημερινή επικοινωνία τους με τους συμφοιτητές τους, μας είπαν: «οι φοιτητές φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται της επίθεση που δέχονται στις σπουδές και γενικότερα στα δικαιώματά τους και συσπειρώνονται ακόμα περισσότερο στην πρόταση αγώνα της Πανσπουδαστικής». Σ' αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, καλούν τους φοιτητές και να παλέψουν, «γιατί είναι ώρα να βγουν οι ανάγκες μας στο προσκήνιο», είπαν χαρακτηριστικά. Την αισιοδοξία τους για την άνοδο της Πανσπουδαστικής την εδράζουν στη μαζικοποίηση του ψηφοδελτίου της παράταξης σε σχέση με πέρσι, ενώ στοιχείο της ενίσχυσης του αγωνιστικού πόλου στο σύλλογο αποτελεί για τους δυο φοιτητές και η όλο και μεγαλύτερη καθημερινή επιβεβαίωση που παίρνουν από τους φοιτητές, ότι προτίθενται να ρίξουν σήμερα στην κάλπη το «ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο».


Ενδεικτική είναι η μαζικοποίηση των ψηφοδελτίων της ΠΚΣ σε μια σειρά ακόμα σχολές της Αθήνας όπως το Φυσικό και το Βιολογικό, που η ΠΚΣ έχει το μεγαλύτερο από όλες τις άλλες παρατάξεις ψηφοδέλτιο. Χαρακτηριστικά στο Φυσικό, από 49 που ήταν πέρσι οι υποψήφιοι, φέτος φτάνουν τους 77. Στο Μαθηματικό, η ΠΚΣ παρουσιάζει επιτυχία κι έχει το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο στο πρώτο έτος, ενώ στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου από 21 υποψηφίους πέρσι, η ΠΚΣ τους υπερδιπλασιάζει φέτος και κατεβάζει 48. Δεύτερο σε μαζικότητα είναι το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ στη Νομική, που από 142 υποψηφίους πέρσι, έχει φέτος 178, ενώ στη Φιλοσοφική το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ έφτασε τους 257 υποψηφίους από 193 που είχε πέρσι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ