Σάββατο 21 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 22 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Δίωξη σε κομμουνιστή βουλευτή για τις δηλώσεις του κατά της σφαγής στη Γάζα

Η αποκαλούμενη «Επιτροπή Δεοντολογίας» του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ) αποφάσισε να εκδιώξει τον βουλευτή του Χαντάς («Αραβικό Ψηφοδέλτιο για την Αλλαγή») και μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ, Οφερ Κασίφ, από την Κνεσέτ για 45 μέρες και να ακυρώσει τον μισθό του για δύο βδομάδες, εξαιτίας των λεγόμενων «δηλώσεών του κατά του Ισραήλ», με φόντο τις δηλώσεις του κατά του πολέμου στη Γάζα και των εγκλημάτων της κατοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, αυτή η απόφαση ήρθε μετά από περίπου 400 καταγγελίες πολιτών και ορισμένων της Κνεσέτ, του Almog Cohen (Otzma Yehuedt) και του Nissim Faturi (Likud) κατά του Οφερ Κασίφ, «εξαιτίας των δηλώσεών του στα ξένα ΜΜΕ με τρόπο που συνδέει το Ολοκαύτωμα με την πολιτική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του πολέμου».

Ο Οφερ Κασίφ κατήγγειλε την απόφαση της «Επιτροπής Δεοντολογίας», τονίζοντας ότι «αυτή η απόφαση είναι άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της ελευθερίας της πολιτικής έκφρασης».

«Είμαστε όλοι βαθιά συγκινημένοι από τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία και το στένεμα του δημοκρατικού χώρου. Η κυβέρνηση διαπράττει πραγματικά μια σφαγή και ήθελε να γίνει πόλεμος και βία. Αυτές είναι πολιτικές, νόμιμες και ηθικές δηλώσεις», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση οδηγεί σε μια καταστροφή εναντίον των πολιτών της και εναντίον του παλαιστινιακού λαού και τώρα ψαρεύει στα θολά νερά εναντίον οποιουδήποτε υψώνει κριτική φωνή».

Ο Κασίφ τόνισε ότι η απόφαση της επιτροπής να τον απομακρύνει από την Κνεσέτ για ενάμιση μήνα αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική δίωξη, συμπληρώνοντας: «Σε κάθε συνέντευξη που έδωσα, καταδίκαζα τη σφαγή που διέπραξε η Χαμάς στον νότο της χώρας. Πολιτικές δηλώσεις κατά της κατοχής και του πολέμου δεν είναι δηλώσεις κατά του Ισραήλ, καθώς η ειρήνη και η δικαιοσύνη υπηρετούν το Ισραήλ και τους πολίτες του».

Και κατέληξε: «Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες μέρες για όλους μας, δεν θα σιωπήσω και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον λαό και τις αρχές, ζητήματα για τα οποία εκλέχτηκα: Ειρήνη, ισότητα και δικαιοσύνη για όλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν εγκρίθηκε η πρόταση αποπομπής του κομμουνιστή βουλευτή Ο. Κασίφ (2024-02-20 00:00:00.0)
Νέες διαμαρτυρίες μέσα στο Ισραήλ (2023-12-29 00:00:00.0)
Ο μόνος δρόμος για να ζήσουν οι δύο λαοί της περιοχής ειρηνικά είναι να τερματιστεί η κατοχή! (2023-11-18 00:00:00.0)
Νέα δίωξη εναντίον κομμουνίστριας βουλευτή που καταγγέλλει την κατοχή και το έγκλημα στη Γάζα (2023-11-17 00:00:00.0)
Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ συνυπογράφουν έκκληση βουλευτών όλου του κόσμου (2023-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ