Σάββατο 14 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 15 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της ελπίδας για το λαϊκό δίκιο, κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Μήνυμα νίκης από τη μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το απόγευμα της Παρασκευής

Μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις του πραγματοποίησε ο λαός της Πετρούπολης την Παρασκευή το βράδυ στη Στρογγυλή πλατεία, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενόψει της εκλογικής μάχης του β' γύρου. Μια πρωτόγνωρη συμμετοχή από τον λαό και τη νεολαία της πόλης, «προμήνυμα νίκης» για να αποκτήσουν ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή. Η μαζική συμμετοχή ήταν ταυτόχρονα και μια απάντηση στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, στη λάσπη και τη συκοφαντία που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες, ειδικά στη νεολαία που δίνει τη μάχη για την εκλογή αγωνιστικής δημοτικής αρχής.

Στην ίδια πλατεία λοιπόν βρέθηκαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι, άνεργοι. Ανθρωποι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανεξάρτητα ακόμα κι αν έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές στις πρόσφατες εκλογές, αναγνωρίζουν όμως την ανάγκη να αποκτήσει ο λαός της πόλης ένα πολύτιμο στήριγμα, μια αγωνιστική δημοτική αρχή, που θα παραλάβει τη σκυτάλη από τις πλούσιες μαχητικές παραδόσεις των «κόκκινων» δημάρχων.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Σοφιανός, καθώς και ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Σίμος
Ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Σίμος
Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυνε ο νέος δήμαρχος Ικαρίας Φανούρης Καρούτσος, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης Γιώργος Γιώγος, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο,Βαγγέλης Σίμος.

Δεν περνάνε οι εκβιασμοί και οι συκοφαντίες

«Απευθυνόμαστε στους πολύ περισσότερους που θέλουν να ακούσουν τις θέσεις μας, να συζητήσουμε χωρίς κραυγές και διχαστικά συνθήματα για το μέλλον της πόλης μας, την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργεί η εφαρμογή της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους», σημείωσε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Β. Σίμος.

Και θύμισε ότι από τον αντίπαλο υποψήφιο Στ. Βλάχο που υποστηρίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «όλο αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα την τελευταία βδομάδα, δεν ακούσαμε επιχειρήματα, παρά μόνο συκοφαντίες, απειλές, χυδαιότητες, τρομοκρατία.

Εφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν την ψήφο των εργαζομένων του δήμου, ότι αν εκλεγεί η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα χάσουν τη δουλειά τους, ότι δεν θα ανανεώσουμε συμβάσεις... Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που απέλυσαν συμβασιούχους από τα τμήματα πολιτισμού, που εργάζονταν για πάνω από 20 συναπτά έτη.

Και για ποιους τα λένε; Για εμάς, που με τη συνομολόγησή μας και την παρουσία μας στα δικαστήρια μονιμοποιήσαμε εργαζόμενους στη θητεία μας (...) Διατυμπανίζει παντού ότι θα σταματήσουμε τα έργα και πως δεν παίρνουμε τα ΕΣΠΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόσες και τόσες δεκαετίες οι αγωνιστές δήμαρχοι αυτής της πόλης από ποιον διεκδικούσαν και έφτιαχναν την πόλη; Από την κυβέρνηση και την ΕΕ».

Και, κάνοντας μια πρόχειρη καταγραφή, ο Β. Σίμος θύμισε μια σειρά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την περίοδο 2014 - 2019, όπως παιδικές χαρές, ανακατασκευή χώρων, εξασφάλιση πυροσβεστικού οχήματος, ανακατασκευή των σχολείων ύψους 1 εκατ. ευρώ κ.ά., που ήταν ενταγμένα στην Περιφέρεια, στο Πράσινο Ταμείο, στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» κ.ο.κ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι «αυτά είναι χρήματα που μάτωσαν τον λαό μας και αγωνιζόμαστε να επιστρέψουν για τις ανάγκες τους. Εσείς 4 χρόνια τώρα δεν έχετε πάρει ούτε ένα ευρώ».

Ο Β. Σίμος ξεχώρισε στην ομιλία του το πρόβλημα της χωματερής που εξακολουθεί να δηλητηριάζει τον αέρα όλης της Δυτικής Αθήνας για να θησαυρίζουν οι όμιλοι της διαχείρισης των σκουπιδιών. Θύμισε τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει για να κλείσει οριστικά αυτό το αίσχος, αλλά και το γεγονός ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα, ότι «ενώ έχουμε τη δημιουργία μιας νέας 3ης χωματερής και προωθείται η καύση των απορριμμάτων, δεν έχει κάνει καμιά ουσιαστική ενημέρωση, καμιά κινητοποίηση ενάντια στα εγκληματικά αυτά σχέδια».

Οι δημότες έχουν δύο επιλογές

Παρακάτω, και αναλύοντας το τι κρίνεται από τις κάλπες, ανέφερε: «Εμείς το λέμε ανοιχτά και δεν κοροϊδεύουμε. Δεν είμαστε θαυματοποιοί, ούτε τάζουμε "τοπικούς παραδείσους", όταν κυριαρχεί η αντιλαϊκή πολιτική, όταν την κοινωνία μας την κινεί το κέρδος και όχι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. (...)

Δεν υποτιμάμε το παραμικρό που αφορά την καθημερινή ζωή και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και αυτή είναι η ξεκάθαρη προτεραιότητά μας.

Στη θητεία μας στη διοίκηση του δήμου δεν ξεχωρίσαμε τους κατοίκους από το κόμμα που ψήφισε ο καθένας στις εκλογές, από το εάν συμφωνεί ή όχι σε όλα μαζί μας, ήμασταν δημοτική αρχή όλων των Πετρουπολιωτών και αυτό θα είμαστε και τώρα.

Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Πετρούπολη, στις οποίες κρίνεται ποιος θα είναι ο δήμαρχος της πόλης μας για τα επόμενα πέντε χρόνια, οι δημότες έχουν δύο επιλογές:

`Η θα συνεχίσουμε να έχουμε δήμαρχο τον Στ. Βλάχο, που χειροκροτεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και χρησιμοποιεί τη δημοτική αρχή ως έναν ακόμη ιμάντα υλοποίησης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που μαυρίζει τις ζωές μας.

`Η θα έχουμε μια δημοτική αρχή που θα νοιάζεται για τις πραγματικές ανάγκες της πόλης μας και μαζί με τον λαό θα διεκδικεί από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους κρατικούς μηχανισμούς πόρους, έργα, υπηρεσίες και υποδομές προς όφελος των λαϊκών αναγκών, που θα βάζει εμπόδια στην εγκληματική πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και μας στερεί τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας».

Aνοιχτό κάλεσμα σε όλο τον λαό

Και καταλήγοντας απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον λαό, «ανεξάρτητα τι ψήφισαν μέχρι σήμερα. Η αποχή δεν είναι λύση. Τους βολεύει και τους ικανοποιεί. Οχι απλά δεν την υπολογίζουν ως έκφραση οργής και αγανάκτησης, αλλά αντιθέτως τη μεταφράζουν ως πολιτική συμφωνία.

Η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι η μόνη καθαρή έκφραση της λαϊκής οργής και της δυσαρέσκειας.

Μπορεί να μη συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Εχετε όμως πείρα. Ξέρετε πολύ καλά πως το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο την επόμενη μέρα δεν θα βρεθεί αλλού. Ξέρετε πως δεν εξαρτόμαστε από επιχειρηματικούς ομίλους και ιδιώτες και δεν θα εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά τους.

Είμαστε πλήρως εξαρτημένοι από τα λαϊκά συμφέροντα.

Είμαστε βέβαιοι πως οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα της Πετρούπολης είναι άνθρωποι τίμιοι και βιοπαλαιστές, γνωρίζουν το συμφέρον τους και θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του αγώνα και της ελπίδας. Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Εμπρός λοιπόν για να γεμίσουμε τις κάλπες με τα κόκκινα γαρύφαλλα. Για να μπορεί να ανθίσει το νέο, το προοδευτικό στην πόλη μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ