Σάββατο 14 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 15 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Στην πόλη που ξέρει να παλεύει και να νικά, την Κυριακή νικάμε μαζί

«Θα είμαστε μπροστάρηδες στη λαϊκή διεκδίκηση», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλίας Σταμέλος

Ο Ηλ. Σταμέλος

RIZOSPASTIS

Ο Ηλ. Σταμέλος
Λίγες ώρες έμειναν για τη διεξαγωγή του β΄ γύρου των δημοτικών εκλογών στην Καισαριανή, μία από τις 5 πόλεις που η «Λαϊκή Συσπείρωση» δίνει την εκλογική μάχη, και ο «Ριζοσπάστης» συζητά με τον επικεφαλής - υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Σταμέλο.

Μας μεταφέρει τη θερμή υποδοχή που συναντούν στις πλατιές εξορμήσεις τους τα κλιμάκια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ένα κλίμα γεμάτο ενθουσιασμό που τροφοδοτείται από το ηχηρό προμήνυμα της πρώτης Κυριακής, όταν ο συνδυασμός του ΚΚΕ ήρθε πρώτος με 35,31%.

Οπως τονίζει ο Η. Σταμέλος, «κυκλοφορώντας στους δρόμους της Καισαριανής αντικρίσαμε ξανά χαμόγελα. Ανθρώπους που αναθάρρησαν γιατί στις 8 Οκτώβρη έγινε ένα πρώτο, ελπιδοφόρο βήμα! Ενα βήμα που αυτήν την Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα το ολοκληρώσουμε ΜΑΖΙ! Το ίδιο επιβεβαίωσε άλλωστε και η μεγάλη συγκέντρωση που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα με την παρουσία πλήθους κόσμου».

Για την έκβαση του β΄ γύρου σημειώνει πως «είμαστε αισιόδοξοι αφού πιστεύουμε ότι οι χιλιάδες που στήριξαν στις 8 Οκτώβρη τη "Λαϊκή Συσπείρωση", τώρα θα το ξανακάνουν με ακόμα μεγαλύτερη βεβαιότητα. Αλλά και όσοι έκαναν άλλες επιλογές, ψήφισαν άλλους συνδυασμούς, βλέπουν αυτήν την Κυριακή ως μία ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα».

Από τη μεγάλη συγκέντρωση της Πέμπτης
Από τη μεγάλη συγκέντρωση της Πέμπτης
Σχολιάζοντας την παράταξη και τα πεπραγμένα του έτερου υποψηφίου, του απερχόμενου δήμαρχου, Χρ. Βοσκόπουλου, υπογραμμίζει ότι τώρα ήρθε η ώρα «να κλείσει η παρένθεση της διοίκησής του, να πάρουν απάντηση η θρασύτητα, ο χλευασμός, ο αυταρχισμός απέναντι σε κάθε διεκδίκηση των κατοίκων της πόλης μας. Να απαλλαγούμε από έναν τοποτηρητή του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης».

Για τις διαφορετικές προτεραιότητες που θα έχει η δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τονίζει ότι «θα διεκδικήσουμε και θα υπερασπιστούμε όλα όσα κάνουν την καθημερινότητα του λαού μας καλύτερη», και συμπληρώνει πως «κριτήριό μας θα είναι οι λαϊκές ανάγκες που για εμάς δεν αποτελούν δυσβάσταχτο κόστος, όπως για όλους τους άλλους που τις βάζουν στο περιθώριο, γι' αυτό και εγγυόμαστε ότι θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές και τη νεολαία».

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση μας επισημαίνει: «Η Καισαριανή έχει αποδείξει και θα το αποδείξει και πάλι ότι ξέρει να παλεύει, ξέρει και να νικάει. Και μαζί θα καταφέρουμε και αυτήν τη νίκη για να επιστρέψει το χαμόγελο στην πόλη, για να είμαστε από τη Δευτέρα ακόμη πιο δυνατοί, με μια δημοτική αρχή σύμμαχο στον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, στη διεκδίκηση της ζωής που αξίζει στον λαό μας και τα παιδιά του».

Να κερδίσουμε μια πενταετία με δήμαρχο σύμμαχο του λαού!

«Να κερδίσουμε μια πενταετία με δήμαρχο σύμμαχο και όχι εχθρό μας! Να πάρουμε ανάσες ανακούφισης! Να βρεθούμε από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα, για να ανοίξει ο δρόμος να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν!», επισημαίνει στο κάλεσμά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής, που αυτές τις μέρες έφτασε παντού, απ' άκρη σ' άκρη της πόλης, σε κάθε γειτονιά και συνοικία, «οργώνοντας» δρόμους, με τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς, στο καθημερινό αντάμωμα με χιλιάδες Καισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες και βέβαια με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με την παρουσία πλήθους κόσμου, που διατράνωσε πως ο λαός της πόλης γυρνάει σελίδα επιλέγοντας ξανά δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο.

Αναλύοντας το τι κρίνεται την Κυριακή, σημειώνει:

«Θα έχουμε δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο που θα απαιτήσει την καταβολή όλων όσα δικαιούται η πόλη από κράτος, κυβέρνηση, Περιφέρεια και εμπλεκόμενους φορείς, θα φορολογήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοξενοδόχους, τους τραπεζίτες και μεγαλεμπόρους των σούπερ μάρκετ, για να ελαφρύνει τον λαό που στενάζει από την ακρίβεια και τη φοροληστεία...

ή θα έχουμε δήμαρχο μάνατζερ που θα βγάζει στο σφυρί τη δημόσια περιουσία για τα συμφέροντα των λίγων, σπαταλώντας τους λιγοστούς πόρους του δήμου σε συμβουλάτορες και μεγαλοεργολάβους οδηγώντας τον στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;

Θα έχουμε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο τιμόνι του δήμου για να ολοκληρώσουμε μαζί τα έργα που ξεκινήσαμε στους κρίσιμους τομείς της Παιδείας, των παιδικών σταθμών, του αθλητισμού, του πολιτισμού, στο Σκοπευτήριο...

ή θα αφήσουμε να συνεχιστούν η παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ΠΑΕ, η εγκατάλειψη των σχολείων και το αίσχος των κοντέινερ;

Θα έχουμε δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο που στέκεται στο πλευρό του λαού της Καισαριανής, των εργαζομένων του δήμου, της νεολαίας, με ήθος, αξίες, σεβασμό και συνέπεια...

ή τον κ. Βοσκόπουλο της ανευθυνότητας, της αλαζονείας, του χλευασμού, του αυταρχισμού και της καταστολής;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ