Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Δραστηριότητες που τράβηξαν το ενδιαφέρον στο Αθλητικό Στέκι

Σκάκι
Σκάκι
Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις πολύ επιτυχημένες δραστηριότητες του 11ου Αθλητικού Camp και την πετυχημένη συζήτηση την πρώτη μέρα για το ντοκιμαντέρ «Χάος» και την κατάσταση στις μικρότερες κατηγορίες του ποδοσφαίρου, η συνέχεια δόθηκε στο Αθλητικό Στέκι με τουρνουά σκάκι το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά και με επίδειξη των αθλημάτων της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας το βράδυ της ίδιας μέρας στη λίμνη του πάρκου, που παρακολούθησε πολύς κόσμος. Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε από αθλητές του Κωπηλατικού Ομίλου Ελλάδας (ΚΟΕ) και του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ). Πιο συγκεκριμένα, το αγώνισμα της κωπηλασίας παρουσίασαν οι αθλήτριες του ΚΟΕ Νατάσα Παυλάτου και Κατερίνα Βούρου με σκάφη μονού σκιφ και το αντίστοιχο της ιστιοπλοΐας η Κατερίνα Κατσαβριά με σκάφος τύπου optimist. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης για το άθλημα της κωπηλασίας μίλησε η Σεβαστή Λάιλ, πρόεδρος της ΚΟΕ, και την ιστιοπλοΐα παρουσίασε ο Μιχάλης Παπαθεοχάρης, προπονητής στο σωματείο των Αιγυπτιωτών.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πάνο Μπουγιούρη, υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος ευχαρίστησε τους αθλητές και τα μέλη των ομάδων για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ.

Κωπηλασία και Ιστιοπλοΐα
Κωπηλασία και Ιστιοπλοΐα
Το Σάββατο έγινε στο Αθλητικό Στέκι παρουσίαση της πεζοπορικής ανάβασης στην κορυφή του Γράμμου, που πραγματοποίησαν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 32ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου και των εγκαινίων του υπαίθριου Μουσείου του νοσοκομείου του ΔΣΕ. Με τίτλο «Ανάβαση στον Γράμμο, από τη Νοσοκομειούπολη μέχρι την κορυφή, στα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ», τα μέλη της ορειβατικής ομάδας του Κόμματος Θανάσης Λεκάτης και Θεοδόσης Μπενάτος παρουσίασαν με τη βοήθεια διαφωτιστικών σλάιντς (με χάρτες, σχεδιαγράμματα, φωτογραφίες κ.ά.) εκτενώς τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση του φετινού εγχειρήματος, αλλά και στην ιστορία αντίστοιχων πρωτοβουλιών του ΚΚΕ για την ανάδειξη της εποποιίας του ΔΣΕ.

Μεταξύ άλλων, ο Θ. Λεκάτης στάθηκε στο ξεκίνημα των προσπαθειών για την ανάδειξη του αγώνα του ΔΣΕ και των όσων κρύβει για αυτόν το βουνό του Γράμμου, από το 1994 μέχρι σήμερα, κάνοντας ειδική αναφορά στην πρώτη πλακέτα που τοποθετήθηκε στην Λυκόρραχη το 1996, ενώ μίλησε αναλυτικά για τη σημαντική προσπάθεια και τις δυσκολίες που χρειάστηκε να ξεπεραστούν προκειμένου να έρθει στο φως ένα σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας του ΔΣΕ που αφορούσε την υγειονομική περίθαλψη των μαχητών του.

Από την πλευρά του ο Θ. Μπενάτος, μιλώντας για την ανάδειξη του Γράμμου, έκανε ειδική αναφορά στην έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή» του «Ιστορικού και Ταξιδιωτικού Οδηγού για τον Γράμμο» που, όπως είπε χαρακτηριστικά, επιτάχυνε τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό και επέτρεψε την πραγματοποίηση των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ μέχρι τότε ο Γράμμος δεν υπήρχε καν στους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Οπως τόνισε ανάμεσα σε άλλα, στους πελώριους αυτούς ορεινούς όγκους, στα ματωμένα υψώματα, κάθε βράχος, κάθε ρεματιά έχει να αφηγηθεί μια ιστορία, επισημαίνοντας πως «αν μέχρι τώρα έχουμε ανακαλύψει πολλά, έχουμε άλλα τόσα να ανακαλύψουμε στο μέλλον»...


Από την παρουσίαση για την ανάβαση στον Γράμμο
Από την παρουσίαση για την ανάβαση στον Γράμμο
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοιξε με συμβολικές δράσεις σε αναρριχητικά πεδία(2023-09-13 00:00:00.0)
Με πολλαπλά μηνύματα και περιεχόμενο το Στέκι Αθλητισμού και το Αθλητικό camp(2023-08-12 00:00:00.0)
Από σήμερα η επίσκεψη στο Γράμμο(2016-06-11 00:00:00.0)
Διήμερη επίσκεψη στο Γράμμο(2016-06-09 00:00:00.0)
Διήμερη επίσκεψη στο Γράμμο(2016-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ