Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ
Ανοιξε με συμβολικές δράσεις σε αναρριχητικά πεδία

Η σκυτάλη περνάει το Σάββατο στους αγώνες επίδειξης μαχητικών αθλημάτων

Από τα πανό στα αναρριχητικά πεδία
Από τα πανό στα αναρριχητικά πεδία
Με την 3η Αναρριχητική Συνάντηση, το περασμένο Σάββατο, άνοιξε το πρόγραμμά του το 11ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού Φεστιβάλ της Αθήνας και θα κορυφωθεί στις τριήμερες εκδηλώσεις στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Με μία διαφορετική δράση φέτος, παλιοί, αλλά και νέοι φίλοι της αναρρίχησης, με αφετηρία την πλατεία της Χασιάς, προχώρησαν σε μία συμβολική πρωτοβουλία αναρτώντας πανό στα αναρριχητικά πεδία της περιοχής, με σύνθημα «Φωτιές, πλημμύρες και καταστροφή, το σύστημα του κέρδους θέλει ανατροπή».

Τα πανό που ανάρτησαν στα αναρριχητικά πεδία της Σπηλιάς Ρίζου, του ΕΠΟΣ Φυλής, της Μικρής Βαράσοβας και της Πηγής Αβράμη είναι εκεί για να δηλώνουν ότι δεν θα συνηθίσουμε αυτές τις εικόνες. «Με αγώνες θα διεκδικήσουμε την ολοκληρωτική προστασία και πρόληψη από φωτιές, πλημμύρες και κάθε άλλο φαινόμενο που αναδεικνύει τη γύμνια του αστικού κράτους που θέλει ανατροπή», σημειώνει η Αθλητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η σκυτάλη του 11ου Αθλητικού Camp περνάει τώρα στα μαχητικά αθλήματα. Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, οι 2οι Αγώνες Επίδειξης Μαχητικών Αθλημάτων, από τις 6 μ.μ., στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής (Ισιδώρας 29, Ιλιον). Φέτος οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με χαρακτηριστικό το σύνθημα της διοργάνωσης, «Knockout στο σύστημα που γεννά τον φασισμό».

Μια μέρα μετά, σειρά έχει ο 11ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, με σύνθημα: «Για κέρδη καταστρέφουν τη Γη και τη Ζωή, το σάπιο σύστημά τους θέλει ανατροπή».

Αναλυτικά θα διεξαχθούν: Αγώνας δρόμου 10 χλμ. ανδρών, Αγώνας δρόμου 10 χλμ. γυναικών, Αγώνας δρόμου 5 χλμ. ανδρών, Αγώνας δρόμου 5 χλμ. γυναικών, Αγώνας δρόμου 1.000 μ. για παιδιά. Στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένα τουλάχιστον το 2011).

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν.

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής σε σύνδεσμο στο https://www.902.gr/node/339225/

Ωρα εκκίνησης: 9:30 π.μ. Οι δρομείς θα πρέπει να είναι στον χώρο μια ώρα νωρίτερα.

Σημείο εκκίνησης: Πύλη των εργατικών κατοικιών (Διοβουνιώτη & Σπύρου Μουστακλή).

Την ίδια μέρα, Κυριακή 17 Σεπτέμβρη κι ενώ θα έχει τελειώσει ο αγώνας δρόμου, στις 11 π.μ., θα διεξαχθεί επίσης στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αθλητικό event με πρώτη γνωριμία με τα ομαδικά αθλήματα για μικρές ηλικίες. Οι μικροί φίλοι του Αθλητικού Camp και του «κόκκινου Αερόστατου» θα παρακολουθήσουν και θα συμμετάσχουν σε παρουσίαση ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Την άλλη βδομάδα οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν στο Αθλητικό Στέκι του 49ου Φεστιβάλ στην Αθήνα με επιδείξεις αθλημάτων γυμναστικής, ιστιοπλοΐας, κανόε καγιάκ και κωπηλασίας με τη συμμετοχή των αντίστοιχων Ομοσπονδιών, τουρνουά σκακιού σιμουλτανέ με τη συμμετοχή Ελληνα Γκραν Μετρ και παρουσίαση της ανάβασης στο Νταουλαγκίρι των Ιμαλαΐων, την 7η ψηλότερη κορυφή στον κόσμο, με τον Θωμά Νταβαρίνο, τον ορειβάτη ο οποίος κατέκτησε την κορυφή τον περασμένο Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ