Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Στην τελική ευθεία για την κορύφωση στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

Στις 21 - 22 - 23 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις στην Αθήνα | Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλία του Δ. Κουτσούμπα και χαιρετισμό του Θ. Κωτσαντή

Με πέντε σκηνές και πάνω από 300 καλλιτέχνες, με πολλές συζητήσεις, εκθέσεις κι εκδηλώσεις, το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έρχεται πραγματικά να ρίξει λάμψη στα σκοτάδια όλων αυτών που ζούμε, με το τριήμερο της κορύφωσής του στην Αθήνα.

Το ραντεβού δίνεται και φέτος στον γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη.

Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη στις 20.30 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Η κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ θα είναι φέτος αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, εκκινώντας από τη δεκαετία του '50 και τους παράγοντες που οδήγησαν στην επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας και φτάνοντας μέχρι την ανατροπή της και τη μεταπολίτευση.

Παράλληλα, στο Στέκι Πολιτισμού θα λειτουργήσει φέτος εικαστική έκθεση σύγχρονου έργου με τίτλο «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» και θέμα τις εργασιακές σχέσεις και την ένταση της εκμετάλλευσης.

Οπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει η Διεθνούπολη με την παρουσία δεκάδων Οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο, τα Στέκια Μαθητών, Φοιτητών, Νέων Εργαζομένων, Νέων Στρατευμένων, Μεταναστών, το Στέκι Κατά των Ναρκωτικών, το Στέκι Αθλητισμού αλλά και αυτό για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση των Γυναικών. Το δικό του πρόγραμμα θα έχει ο Παιδότοπος, αλλά και το «κόκκινο Αερόστατο» για τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου με τις γωνιές δραστηριοτήτων που θα λειτουργούν καθημερινά από 19.00 έως 23.00, ενώ πολλά ακόμα θα είναι τα επιμέρους περίπτερα του Φεστιβάλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ