Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Μελωδικό ταξίδι στην παράδοση, με δυνατούς ήχους

Θ. Σταυρίδης και dRom
Θ. Σταυρίδης και dRom
Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων ήταν ένα μουσικό ταξίδι με «άξονα» την παράδοση το οποίο ολοκληρώθηκε με τους «Γκιντίκι», που για μια ακόμα φορά έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

«Ευχαριστούμε πολύ το Φεστιβάλ για την πρόσκληση, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, έχουμε έρθει για γλέντι, πάμε να το στρώσουμε», είπε ο Τάσος Κοφοδήμος και αμέσως μετά ξεκίνησε το ταξίδι: Ηπειρος, Μακεδονία, Χαλκιδική οι πρώτες «στάσεις» και από τις πρώτες νότες, οι πρώτοι χοροί ξεκίνησαν.

Νωρίτερα, στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων έκανε «στάση» το Music Balkan Express και ένα από τα πιο δυνατά ακορντεόν, βρέθηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, δίνοντας ρεσιτάλ. Ο λόγος για τον δεξιοτέχνη Θάνο Σταυρίδη, που μαζί με τους dRom μάς έδωσαν μια γεύση από την πλούσια βαλκανική και μεσογειακή παράδοση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ενώνομαι με σχήματα που πατάνε στις ρίζες μας», δήλωσε ο Θ. Σταυρίδης ανεβαίνοντας στη σκηνή και παρουσιάζοντας τις ιδέες πίσω από τους μουσικούς πειραματισμούς του. Ηχοι διονυσιακοί, με σύγχρονες πινελιές και μπλεγμένες παραδόσεις που τσαλακώνουν τον εθνικισμό, θυμίζοντάς μας ότι οι λαοί έχουν κοινή μοίρα. Ηχοι δουλεμένοι μέσα στη μακραίωνη κοινή συμβίωση λαών, που γίνονται αστείρευτη πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες, όπως ο Θάνος και οι dRom.


Φυσικά δεν έλειψε ο χορός, με τα μακεδονίτικα να κυριαρχούν, ενώ η εμφάνισή τους έκλεισε με το αγαπημένο «Ederlezi», που πολλοί από το κοινό τραγούδησαν ρυθμικά.

Μετά το πέρας της συναυλίας ο Θ. Σταυρίδης δήλωσε: «Με πολλή χαρά ήρθαμε εδώ σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, ειδικά σήμερα που αυτός βάλλεται από παντού. Το όμορφο και σημαντικό είναι που βλέπω πολλά νέα παιδιά, σε μια σκηνή που φιλοξένησε 4 σχήματα που έχουν ως άξονα την παράδοση. Χαίρομαι που όλο και περισσότεροι νέοι αγκαλιάζουν το Φεστιβάλ. Το επόμενο ραντεβού να είναι στους δρόμους, για να ενώσουμε τις φωνές μας και να υπερασπιστούμε το δίκιο μας!».



«Γκιντίκι»
«Γκιντίκι»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ