Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εργατικό «ατύχημα» στα Οινόφυτα

Εργατικό «ατύχημα» με σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου στις εγκαταστάσεις της «Aluminco» στα Οινόφυτα καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, απαιτώντας τη διερεύνηση των αιτιών και τη στήριξη του συναδέλφου τους από την εργοδοσία.

«Για άλλη μια φορά, κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της "Aluminco" για τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου εξαιτίας της βλάβης ενός μηχανήματος», αναφέρει το Συνδικάτο για το περιστατικό, που σημειώθηκε προχτές το πρωί.

Τονίζει ότι «ο συνάδελφός μας, πάνω στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει την ομαλότητα της παραγωγής, παραλίγο να μην ξαναγυρίσει σπίτι του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα, εξαιτίας του ότι ήρθε σε επαφή με καυτό λάδι».

Το Συνδικάτο εύχεται καλή ανάρρωση στον εργαζόμενο και απαιτεί από την εργοδοσία «να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους έγινε το εργατικό "ατύχημα", ούτως ώστε να μη βρεθεί άλλος συνάδελφος στην ίδια θέση. Επίσης, ζητάμε από την εταιρεία να μεριμνήσει και να συμβάλει οικονομικά στην αποκατάσταση της υγείας του, καθώς και στην πλήρη καταβολή του μέρους των αποδοχών του που δεν καλύπτονται από τον ασφαλιστικό του φορέα».

Επισημαίνει ότι την ώρα που «αυξάνονται τα εργατικά "ατυχήματα", εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας στους χώρους δουλειάς, η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση ενός νέου νομοσχεδίου - τερατουργήματος» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ