Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της «Central Farm»

Απλήρωτοι από τον Μάη είναι οι εργαζόμενοι στα πτηνοτροφεία της επιχείρησης «Central Farm», σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας, απαιτώντας άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους μετανάστες, «που ορισμένοι εξ αυτών εργάζονται πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη εταιρεία, από την πρώτη μέρα στη δουλειά βιώνουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται με την εκτροφή κοτόπουλων, παρ' όλα αυτά κανένας συνάδελφος δεν δηλώνεται ότι εργάζεται Σάββατο ή Κυριακή ή αργίες! Δηλαδή τα κοτόπουλα Σάββατο, Κυριακή και αργίες δεν τρώνε ούτε χρειάζονται φροντίδα!».

Σημειώνει επίσης ότι «ορισμένοι από τους συναδέλφους λόγω της απληρωσιάς προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, χωρίς όμως αυτό να πτοήσει την εργοδοσία που βρήκε άλλους συναδέλφους για να κάνει τη δουλειά της. Διασφαλισμένη βέβαια δεν είναι ούτε των νέων συναδέλφων η πληρωμή, ενώ θολό τοπίο είναι για μία ακόμα φορά οι όροι των προσλήψεων. Την ίδια στιγμή η εργοδοσία κατέθεσε οικειοθελείς αποχωρήσεις στους συναδέλφους, που εδώ και περισσότερο από έναν μήνα είναι σε επίσχεση εργασίας».

Το Συνδικάτο τονίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να κάνει ακόμα χειρότερη αυτήν την εργασιακή ζούγκλα, με το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να ψηφίσει την Πέμπτη 21/9 και δεν πρέπει να περάσει». Τέλος, απαιτεί η εργοδοσία της «Central Farm» να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ