Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2023 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον χώρο του Φεστιβάλ

Τον δικό τους χώρο έχουν στο Φεστιβάλ η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, όπου οι νέοι και οι άλλοι επισκέπτες μπορούν να συνομιλούν με τους υποψηφίους και να προμηθεύονται το διαθέσιμο έντυπο υλικό με τις θέσεις για μια σειρά επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον λαό της περιοχής.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε ότι «η μεγάλη συμμετοχή νεολαίας και ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και στο φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη μάς γεμίζει ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Είναι επίσης πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα που προσλαμβάνουμε από τον κόσμο.

Είναι ένα πολύ ξεχωριστό Φεστιβάλ φέτος και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, με όλα όσα τραγικά βιώνει ο λαός και η νέα γενιά το τελευταίο διάστημα, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής του αστικού κράτους.

Οι ίδιες οι εξελίξεις δίνουν νόημα και εμπλουτίζουν το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, "για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη". Γιατί μπορεί οι εικόνες των ανυπολόγιστων καταστροφών από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία να επιβεβαιώνουν το βαθύ σκοτάδι του αστικού κράτους και όλου του μηχανισμού του σε Περιφέρεια και δήμους, ταυτόχρονα όμως φουντώνουν τα παραδείγματα που δείχνουν ότι η οργή μπορεί να γίνει λάμψη, μέσα από το μεγαλείο της λαϊκής δράσης και αυτενέργειας, της οργάνωσης, της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης.

Από αυτήν την άποψη, το Φεστιβάλ έχει και τον χαρακτήρα του μαζικού νεανικού ξεσπάσματος, δείχνει ότι η νεολαία παρακολουθεί την πολιτική αντιπαράθεση, έχει άποψη, συμμετέχει ενεργά, αγωνίζεται. Εχει μια μεγάλη ευκαιρία, όλο αυτό να το εκφράσει και στις κάλπες, στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη, ψηφίζοντας μαζικά τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Αλλά και ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ανέφερε: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι εδώ στον χώρο του 49ου Φεστιβάλ με δικό της περίπτερο, δίπλα στη νεολαία που αγωνιά για το μέλλον της και ταυτόχρονα ελπίζει ότι με τον αγώνα της μπορεί να γίνει αλλιώς!

Μέσα στην ανασφάλεια των πανάκριβων σπουδών, της εύρεσης στέγης, της δουλειάς που δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες της, η νέα γενιά μπορεί να δώσει τη δική της διέξοδο. Η εκλογή περισσότερων υποψηφίων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα στείλει μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα για ολοκληρωμένη και δωρεάν μόρφωση, για τη λύση του στεγαστικού προβλήματος, για 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο, για μια ζωή στο ύψος των δυνατοτήτων της εποχής μας. Οι νέοι μπορούν να κάνουν την έκπληξη με πολύ πιο δυνατή "Λαϊκή Συσπείρωση" και στον δήμο Θεσσαλονίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ