Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Εικαστικά
Εγκαίνια εκθέσεων

Εργο της Μ. Οικονομοπούλου
Εργο της Μ. Οικονομοπούλου
Εγκαινιάζεται στις 16 του Φλεβάρη (8μμ) στο χώρο τέχνης «24» (Σπευσίππου 38), έκθεση έργων ζωγραφικής της Μαρίας Οικονομοπούλου. Θα παρουσιαστεί μια σειρά από εσωστρεφή πορτρέτα. Πολλαπλές επιφάνειες δουλεμένες πάνω σε ξύλο, χαρτί και γυαλί, τοποθετημένες μέσα σε ξύλινες βιτρίνες, υπογραμμίζουν την εύθραυστη σχέση ανάμεσα στον εικαστικό δημιουργό και στο θεατή. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 του Μάρτη.

Εκθεση με τα πρωτότυπα σχέδια από το ταξίδι του Καρλ Οτφριντ Μίλερ στην Ελλάδα το 1840 με τίτλο «Αναζητώντας τη χώρα των Ελλήνων με την πένα», διοργανώνει το Ινστιτούτο «Γκαίτε» (Ομήρου 14 - 16), σε συνεργασία με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, από τις 22 του Φλεβάρη έως τις 16 του Μάρτη. Την ημέρα των εγκαινίων θα μιλήσει ο καθηγητής Κλάους Φίτσεν με θέμα: «Η "μοναχική έρευνα" και η πραγματικότητα: Η πορεία του Καρλ Οτφριντ Μύλερ προς την Ελλάδα».

Εγκαινιάζεται στις 15 του Φλεβάρη στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4), έκθεση έργων ζωγραφικής της Βελγίδας ζωγράφου Ανν Μποντουέν. Κυρίαρχο θέμα στα έργα της είναι η Αίγινα, με τη χαρά της ζωής που εκπέμπει το φως της, οι απαλές γραμμές των λόφων και η αυστηρή αρχιτεκτονική του ίδιου του τοπίου, με τη θάλασσα να υπαινίσσεται και όχι να επιβάλει την παρουσία της. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον Ανδρέα Βουρλούμη, που την παρότρυνε να μείνει αληθινή, να βλέπει την ομορφιά στην απλότητα των γραμμών και στην καθαρότητα των προθέσεων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ