Πιάστηκε επ' αυτοφώρω από απεργούς και συνδικαλιστές.
Ο ασφαλίτης (σε κύκλο)την ώρα που πιάστηκε επ' αυτοφώρω μέσα στο ΕΚΑ |
Τον ασφαλίτη εντόπισαν οι απεργοί, που έπαιρναν μέρος στη συνέλευση του σωματείου των αποκλειστικών νοσοκόμων, ειδοποιήθηκαν αμέσως τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΑ και στελέχη του ΠΑΜΕ, Γ. Πέρρος και Τ. Γόντικας, και ο ασφαλίτης στριμώχτηκε στη γωνιά. Στις ερωτήσεις των συνδικαλιστών, απάντησε ότι πήγε εκεί απ' τα χαράματα για να χαιρετήσει έναν γνωστό του! Αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και απειλούσε ότι θα συλλάβει τους συνδικαλιστές! Τις απειλές του ενίσχυσε ο αρχηγός της διμοιρίας, που, όλως τυχαίως, βρισκόταν έξω από την πόρτα του ΕΚΑ και δήλωνε θρασύτατα πως αν δεν αφεθεί ελεύθερος ο ασφαλίτης θα μπουν τα ΜΑΤ μέσα!
«Εχουμε μια καταφανή προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων», δήλωσε στο «Ρ» ο γραμματέας του ΕΚ, Γιώργος Πέρρος. Για μία ακόμη φορά, συνέχισε, η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει τα αντεργατικά μέτρα της, χωρίς τρομοκρατία, εκφοβισμούς, παρακολουθήσεις. Το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας υπάρχει και λειτουργεί. Ομως, όσο κι αν προσπαθεί, όχι μόνον η Ασφάλεια, ο οποιοσδήποτε να παρακολουθήσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εμείς θα τις εντείνουμε».
Η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», με ανακοίνωσή της, σημειώνει πως «τέτοιου είδους ενέργειες είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών επιλογών, όπως η Σένγκεν, και νομοθετημάτων, όπως ο νόμος 2472/97 για το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Απαιτούμε: Την άμεση διάλυση όλων των υπηρεσιών παρακολούθησης και καταγραφής των δραστηριοτήτων και, γενικά, αντιμετώπισης του συνδικαλιστικού κινήματος. Την παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων σε τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες, εκτός των άλλων, παραβιάζουν άμεσα τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων.