Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Στα χέρια των καθηγητών η απεργία

Στα χέρια των ίδιων των καθηγητών περνά πλέον η υπόθεση της οργάνωσης και της συμμετοχής στην πανεργατική απεργία της 18ης Απρίλη. Οι αποφάσεις αναγκαστικά πια πρέπει να παρθούν μέσα από τις ΓΣ των ΕΛΜΕ και Επιτροπές Αγώνα. Χτες στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Συνεργασία» (ΣΥΝ) απέρριψαν την πρόταση της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, για απεργία στις 18 του μήνα, πρόταση που στηρίχτηκε μόνο από την «Παρέμβαση». Είπαν όχι και στο κοινό πλαίσιο των συνδυασμών ΔΑΣ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, που μετέχουν στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και κάλεσαν όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικάτα να αποφασίσουν απεργία.

Η ΠΑΣΚ μόλις που ψήφισε υπέρ της απεργίας που έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ. Αρνήθηκε κάθε συντονισμό με τον ιδιωτικό τομέα. Τακτική υπονόμευσης του συντονισμού ακολουθούν και η ΔΑΚΕ - «Συνεργασία» στην πράξη. Η μεν ΔΑΚΕ πρότεινε απλώς να «κληθεί η ΑΔΕΔΥ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις», η δε «Συνεργασία» πρότεινε όχι να αποφασιστεί απεργία, αλλά «η ΟΛΜΕ να προτείνει στην ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία στις 18 Απρίλη και, αν αρνηθεί, τότε η ΟΛΜΕ να πραγματοποιήσει 3ωρη στάση».

Μετά από αυτά η, ΕΣΑΚ - ΔΕΕ καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, τις Επιτροπές Αγώνα, τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα και να κάνουν δική τους υπόθεση τη συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 18 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ