Τρίτη 25 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βάζοντας μπροστά τις λαϊκές ανάγκες

Συγκεκριμένα παραδείγματα με έργα που προχώρησε η αγωνιστική δημοτική αρχή

Αναφερόμενος ο Κ. Πελετίδης στο έργο της δημοτικής αρχής έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς ωφελείται ο πατραϊκός λαός, έχοντας αγωνιστική δημοτική αρχή. Τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το Νότιο Πάρκο έγινε από χωματερή ένα στολίδι. Με τις υπηρεσίες του δήμου και τους εργαζόμενους και δουλειά προσωπική, γιατί αυτό σήμερα δεν θα ήταν τίποτα από αυτό που βλέπουμε εμείς εδώ και το χαιρόμαστε, δίπλα μας», σημείωσε. Σε αντιδιαστολή ανέφερε τι έκαναν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές στα Παλαιά Σφαγεία: «Αναπλάστηκε αυτός ο χώρος και παραδόθηκε. Χρήματα πολλά. Πρόγραμμα Urban. Και παραδόθηκε τέλειο. Οχι, δεν το έχετε γνωρίσει. Σας λέω ότι ήταν το καλύτερο. Και ποια η φιλοσοφία; Να έρθουν οι επενδυτές. Και πήρανε τον χώρο και το όφελος στον πατραϊκό λαό κανένα. Ποιος ήταν ο επικεφαλής εκεί; Ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου. Τι παρέδωσε; Κατεστραμμένο χώρο. Τι κάναμε εμείς; Το πήραμε. Εκμεταλλευτήκαμε και αξιοποιήσαμε χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων. Είναι ένα στολίδι που αξιοποιούν ο πατραϊκός λαός και τα παιδιά μας, και όχι να το λυμαίνονται κάποιοι λίγοι. Αυτοί ονειρεύονται να επανέλθουν και αν επανέλθουν, δεν είναι δεδομένο ότι τα Παλαιά Σφαγεία θα έχουν αυτήν τη μορφή. Θα ξανάρθουν "αξιόπιστοι" επενδυτές και θα το παραλάβουν, θα το κάνουν για το "καλό μας"».

Σχετικά με τη σιδηροδρομική γραμμή στην Πάτρα σημείωσε: «Είπαμε ότι το τρένο θα περάσει υπόγεια και λέμε ότι βρισκόμαστε στο σημείο που τους δεσμεύσαμε από Κανελλοπούλου μέχρι το νέο λιμάνι και φιλοδοξούμε να πετύχουμε με τους αγώνες μας και στη συνέχεια να φτάσουμε μέχρι το Ρίο (...) Είναι αίτημα παράλογο; Είναι λάθος να εκμεταλλεύεσαι την τεχνολογία και να πας υπόγεια και να κερδίζεις την επιφάνεια που οι αστικές πόλεις δεν έχουν πλέον; Είναι λάθος να λες ότι θέλω στην πόλη μας ασφαλή ποδηλατόδρομο; Ποιοι από τους άλλους θα πάνε να αγωνιστούν γι' αυτόν τον χώρο;», αναρωτήθηκε και θύμισε ότι «όταν αναλάβαμε όλοι λέγανε να περάσει επιφανειακά. Διχοτόμηση της πόλης δηλαδή».

Αναφορικά με το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και τα δημοτικά γήπεδα, ανέφερε επίσης: «Τι λένε οι κυβερνώντες; Κόσμος πάει στο Παμπελοποννησιακό, βάλτε είσοδο, ας πληρώνουν και οι πολίτες, τα 70 - 80 σωματεία και οι φορείς που το χρησιμοποιούν, για να βγάλεις χρήματα. Το δεχόμαστε; Δεχόμαστε να ξαναφορολογήσουμε τον πατραϊκό λαό με άλλα χρήματα; Εμείς παλεύουμε μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας να είναι δωρεάν ή με συμβολικό ποσό για να μπορεί ο λαός μας να έχει ανάταση, να απολαύσει αγαθά όπου δεν είχε πρόσβαση».

Για τις δωρεάν κατασκηνώσεις για τα χιλιάδες παιδιά των οικογενειών της Πάτρας επισήμανε: «Θα υπάρχουν κατασκηνώσεις αν δεν εκλεγεί ξανά η σημερινή δημοτική αρχή; Είμαστε σίγουροι; Και θα είναι δωρεάν; Θα μπορούν 1.300 παιδιά να πηγαίνουν στις κατασκηνώσεις του δήμου, με τη μορφή και τις δράσεις που υλοποιούνται σήμερα;».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή διεκδικεί την κρατική χρηματοδότηση: «Θα έπρεπε να πάρουμε 91 εκατομμύρια, μας δίνουν 24. Εμείς θα αγωνιζόμαστε και θέλουμε και τα 91. Πού πάνε τα εκατομμύρια κάθε χρόνο από τον δήμο Πατρέων και μερικά δισεκατομμύρια για όλη την Ελλάδα στους μεγάλους δήμους; Αγωνιζόμαστε να υπάρχουν χρήματα για τα σχολεία μας. Με πενταροδεκάρες σχολεία δεν λειτουργούν, δεν λύνονται προβλήματα. Δεν θα μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί οι οποίοι παίρνουν τα χρήματα του ελληνικού λαού και τα κάνουν επιδοτήσεις στους επιχειρηματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ