Τρίτη 25 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Tώρα μέτρα αντιμετώπισης της πυρκαγιάς

Την ώρα που την Κυριακή μαινόταν για έκτη μέρα η φωτιά στη Ρόδο, η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου καλούσε την «κυβέρνηση να αφήσει τα "ανακοινωθέντα" και να πάρει τώρα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης».

Σημείωνε συγκεκριμένα: «Απαιτείται εδώ και τώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα πρώτα απ' όλα για την αντιμετώπιση της φωτιάς. Η κυβέρνηση σε κάθε ανακοίνωση μιλά για τις ενισχύσεις που έχει στείλει στο νησί. Ωστόσο ο κόσμος ενισχύσεις δεν βλέπει, αντίθετα καταγγέλλει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχει εγκαταλειφθεί μόνος του να παλεύει τη φωτιά χωρίς μέσα επί έξι μέρες συνεχόμενα».

Η Οργάνωση του Κόμματος σημειώνει επίσης τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους όπου φιλοξενούνται οι τουρίστες, για τους οποίους στην πραγματικότητα είναι κυρίως η λαϊκή πρωτοβουλία και αλληλεγγύη που έχουν εξασφαλίσει την τροφοδότηση με τα απαραίτητα, «πράγμα που αποκαλύπτει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, αλλά και τη δύναμη της λαϊκής αλληλεγγύης, την οποία, κάνοντας την ...ανάγκη φιλοτιμία, επικαλούνται στελέχη της δημοτικής και περιφερειακής αρχής.

Χάος επικρατεί και στο αεροδρόμιο, όπου αφίξεις καταφθάνουν συνεχώς, την ίδια στιγμή που χιλιάδες κόσμου περιμένουν στον χώρο του αεροδρομίου την πτήση τους, όποτε και αν είναι. Εκατοντάδες μετακινούνται με τη βοήθεια εθελοντών με αυτοκίνητα για να πάρουν τα διαβατήριά τους και να μετακινηθούν προς το αεροδρόμιο, καθώς άλλη μέριμνα δεν υπάρχει, πέρα από αυτήν ορισμένων πρακτορείων.

Εργαζόμενοι από τα ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις που εκκενώθηκαν ή υπέστησαν ζημιές δεν ξέρουν πού θα μείνουν, αν θα έχουν δουλειά τις επόμενες μέρες και έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι ζητάνε από εργαζόμενους να πάνε για δουλειά από περιοχές που έχουν εκκενωθεί και ο κίνδυνος δεν έχει περάσει».

Η Οργάνωση του Κόμματος αναδεικνύει συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, εκτός από την αποφασιστική ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σημειώνει π.χ. την ανάγκη για εναέρια μέσα επαρκή και κατάλληλα, όχι ψεκαστικά αεροπλάνα.

Επίσης, ανάπαυλα ορισμένων ημερών στις αφίξεις μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και ταυτόχρονα σχέδιο εκκένωσης με πτήσεις για τους τουρίστες που είναι στους χώρους συγκέντρωσης (σχολεία, κλειστά γυμναστήρια κ.λπ.) και θέλουν να φύγουν.

Αλλά και συγκεκριμένα μέτρα για την εξασφάλιση καταρχήν στέγης, τροφής και ειδών πρώτης ανάγκης για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία αλλά και διασφάλισης δικαιωμάτων και εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ