Τρίτη 25 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Επιδιώκετε να διαμορφώσετε πολιτικές εφεδρείες

Με αναφορά στις πυρκαγιές που κατακαίνε τον τόπο ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος, υπογραμμίζοντας τις εγκληματικές ευθύνες του αστικού κράτους, «του κράτους των καπιταλιστών και της κυβερνητικής πολιτικής που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος, τη γη και τα δάση ως εμπόρευμα» και καλώντας την κυβέρνηση να στείλει αμέσως τα κατάλληλα μέσα στις περιοχές που καίγονται, όπου οι πυροσβέστες και ο λαός δίνουν μια άνιση μάχη χωρίς τα αναγκαία μέσα και την κρατική στήριξη.

Για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων κατήγγειλε ότι στόχος είναι η αλλοίωση του εκλογικού σώματος και η ψηφοθηρία. Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ έχει ταχθεί υπέρ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια, που θα εξασφαλίζουν την ύπαρξη οικονομικών και κοινωνικών δεσμών με την Ελλάδα, στη βάση της πείρας πολλών άλλων κρατών. Παρέθεσε τα κριτήρια που θέτει το ΚΚΕ, στηλιτεύοντας τις επιλογές της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της στο ζήτημα αυτό, στις οποίες, όπως σημείωσε, επικρατούν καιροσκοπισμός και ψηφοθηρία.

«Επιδιώκετε να διαμορφώσετε πολιτικές εφεδρείες για να αντιμετωπίσετε προβλήματα από μια νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση, τη βαθύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τις συνέπειες της επικίνδυνης διευθέτησης που προωθεί η κυβέρνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία, θωρακίζετε την αντιλαϊκή πολιτική και προχωράτε στον επικίνδυνο δρόμο της αλλοίωσης του εκλογικού σώματος», επισήμανε.

Αντέκρουσε τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι μεγάλος αριθμός αποδήμων δεν ψήφισε λόγω των προϋποθέσεων του νόμου του 2019, τονίζοντας πως αυτό συνέβη με ευθύνη της ΝΔ, που δεν πήρε έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα να τους ενημερώσει και να τους διευκολύνει να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα στον τόπο κατοικίας τους.

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ έχει διαχρονικούς δεσμούς με τους Ελληνες μετανάστες, παλεύει μαζί τους για το δικαίωμα στη δουλειά και την προστασία των ανέργων, τα εργασιακά δικαιώματα, τη στέγαση, τη μόρφωση των παιδιών τους, για τα ελληνόφωνα σχολεία που οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν αδιάφορα, παρεμβαίνει να μην κλείνουν προξενεία όπως γίνεται τώρα στη Βενεζουέλα ή για άλλα που λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αποδήμων. Στις πρόσφατες εκλογές το ΚΚΕ ήταν πρώτη δύναμη στη Δανία, στην Ελβετία, υψηλά ποσοστά κατέκτησε σε πολλές χώρες, αλλά κρίνει και συμπεριφέρεται από θέσεις αρχών. Οι Οργανώσεις του στην Ευρώπη, οι λέσχες φίλων του σε ΗΠΑ και Αυστραλία και αλλού έχουν πλούσια κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική δράση, θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη αποκαλύπτοντας τον αντιδραστικό χαρακτήρα αυτού του νομοσχεδίου, που το ΚΚΕ καταψηφίζει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Για την κυβέρνηση θα αποφασίζει ο ελληνικός λαός ή τα αμερικάνικα λόμπι;»(2023-07-26 00:00:00.0)
Προχωρά η επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος(2023-07-18 00:00:00.0)
Απροκάλυπτα και στημένα πολιτικά παιχνίδια από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ(2021-04-13 00:00:00.0)
Ξάστερη και προς το συμφέρον των ομογενών η θέση του ΚΚΕ(2019-12-12 00:00:00.0)
Σκοπιμότητες(2019-10-31 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν αλλοίωση της θέλησης του ελληνικού λαού(2007-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ