Τρίτη 25 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Ενταφιάστηκε η προπαγάνδα περί «επιτελικού κράτους»

«Αυτές τις μέρες ζούμε τον οριστικό και αμετάκλητο ενταφιασμό όλης αυτής της κυβερνητικής προπαγάνδας περί επιτελικού κράτους. Ενα κράτος που για ακόμη μια χρονιά είναι εντελώς γυμνό, απροετοίμαστο, χωρίς κανέναν αντιπυρικό σχεδιασμό, χωρίς αποτελεσματικά μέτρα, μέσα, υποδομές και πρόληψη», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων (βλ. σελίδα 4).

Οπως εξήγησε, μιλάμε για ένα κράτος που παίρνει πυροσβέστες για να τους κάνει οδηγούς του ΕΚΑΒ, που έχει αφήσει κρίσιμες υπηρεσίες - όπως είναι οι δασικές υπηρεσίες - χωρίς εργαζόμενους, που καμαρώνει για τα τουριστικά «ρεκόρ» και την ίδια στιγμή ακόμη και στους πιο δημοφιλείς προορισμούς δεν υπάρχουν μέσα και υποδομές για να προστατεύουν τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα κράτος που επιτρέπει, αν δεν προτρέπει, τους εργολάβους να εκτελούν κυριακάτικα εργασίες, να απασχολούν εργαζόμενους μέσα στον καύσωνα, χωρίς μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα οι γέφυρες να πέφτουν και οι άνθρωποι να σκοτώνονται.

«Μιλάμε για το αστικό κράτος, που όχι απλά δεν μπορεί να προστατεύσει τις λαϊκές ανάγκες, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για έναν σεσημασμένο κατά συρροήν εγκληματία, σε βάρος και της ανθρώπινης ζωής και των εργατικών - λαϊκών αναγκών», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ