Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΟΚΡΙΔΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Τα σεισμόπληκτα χωριά επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Επείγουσα η ανάγκη για περαιτέρω μέτρα πρόληψης και αντισεισμικής προστασίας

Τα χωριά της Λοκρίδας, που βρέθηκαν στο επίκεντρο του πρόσφατου σεισμού των 4,8 Ρίχτερ και των μικρότερων μετασεισμών που ακολούθησαν, επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας και περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ συμμετείχε επίσης ο Θωμάς Καρατράντος, δημοτικός σύμβουλος Λοκρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης διαπιστώθηκαν από κοντά οι μικροζημιές που έχουν σημειωθεί, κυρίως στο χωριό Εξαρχος, αλλά και η ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο και τη λήψη μέτρων αντισεισμικής πρόληψης και προστασίας.

Σε κοινή δήλωσή τους ο Κ. Μπασδέκης και ο Θ. Καρατράντος τονίζουν:

«Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Λοκρίδας, ιδιαίτερα κοντά στην Αταλάντη, με το γνωστό ρήγμα, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και ευρύτερα. Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, να ληφθούν όλα τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης που είναι απαραίτητα ώστε να προστατευτούν η ζωή και η περιουσία των κατοίκων από κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσουν νέοι σεισμοί, σε μία ούτως ή άλλως σεισμογενή περιοχή.

Αυτό που τόσο καιρό τονίζουμε, για την πλήρη και ουσιαστική προστασία από τους σεισμούς, με ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια, σε κτίρια μαζικής συνάθροισης, και φυσικά άμεσα θα πρέπει να ελεγχθούν το σύνολο των κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας και της Βοιωτίας για τυχόν ζημιές, ώστε άμεσα μετά την καταγραφή, με ευθύνη του κράτους, να αποζημιωθούν στο ύψος των ζημιών και να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ