Παρασκευή 2 Ιούνη 2023 - Κυριακή 4 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κυρώσεις σε άτομα και εταιρείες από Ιράν και Τουρκία

Κυρώσεις σε πολίτες και εταιρείες του Ιράν και της Τουρκίας, με την κατηγορία της δολοπλοκίας με στόχο τη δολοφονία Αμερικανών πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων, επέβαλαν την Πέμπτη οι ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι οι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε τρεις Ιρανούς και Τούρκους, σε μία εταιρεία που σχετίζεται με τη δύναμη Κουντς των Ιρανών «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» και σε δύο ανώτερους αξιωματούχους των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι κυρώσεις - ειδικά αυτές σε βάρος των Ιρανών - αφορούν το μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ. Επιπλέον, απαγορεύεται σε μεμονωμένους Αμερικανούς και σε αμερικανικές εταιρείες να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες με τα άτομα και τις εταιρείες σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν οι κυρώσεις.

Δεν έγινε άμεσα γνωστή η λίστα με τα ονόματα ατόμων και εταιρειών στις οποίες επιβάλλονται οι νέες αμερικανικές κυρώσεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Associated Press», όμως, μεταξύ τους είναι ο Ιρανός Σαχράμ Πουρσαφί, που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλντον, ως συνυπεύθυνου για τη δολοφονία του Ιρανού επιφανούς στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ